Vi gör det enkelt för dig att bygga hus!

Om Husverket

Husverket uppför hus för alla ändamål och tillfällen. Ni kanske har längtat efter ett nytt hus där familjen kan växa? Möjligen fantiserar ni om ett fjällhus mitt i skidbacken där ni kan mysa i bastun efter en lång dag på fjället? Eller så drömmer ni om ett sommarhus på landet där ni kan duka upp till en härlig grillbuffé på altanen efter ett svalkande dopp i det blå? Det är era önskemål som styr, vi vill hjälpa er att uppnå era husdrömmar.

Vi vill att våra hus ska vara en bas och trygghet där själavård, vila och eftertanke är ledorden. Här ges familjen möjlighet att ladda batterierna och framförallt skapa härliga minnen som förs vidare från generation till generation.

Husverket AB är ett företag som drivs av privata ägare med visionen att bidra till ett paradigmskifte inom husbranschen. Vi vill ligga i framkant och erbjuda en helhetslösning där kunden själv kan vara delaktig i att skapa sitt hus. För oss är det en självklarhet att beställning, handläggning, produktion, koordination och leverans ska vara en enkel och smidig process.

Att koordinera hantverkare på distans kan vara en utmaning. Den stress som infinner sig när man känner att man inte har full kontroll i uppförandet av sitt husprojekt är nu ett minne blott. Kundupplevelsen står i centrum från start till mål. Under resans gång ska det vara stimulerande och enkelt att modifiera och personifiera sitt hus. Samtidigt måste det finnas en trygghet i att avtalshandlingar säkerställer att totalkostnaden inte skenar iväg. Ni ska vara trygga i vetskapen att ni har gjort ett kvalitativt köp.

Alla våra hus produceras i fabriker som ägs och drivs av Husverket. Detta gör att vi kan erbjuda nyckelfärdiga hus utan mellanhänder till konkurrenskraftiga priser.

Med Husverkets snabba och unika process är huset färdigbyggt inom 3-4 veckor från att allt material är på plats i vår fabrik. Huset levereras därefter med en trailer och lyfts på plats med en lyftkran. Färdigställandet av huset på plats tar normalt 1-2 veckor. En smidig och klimatsmart helhetslösning där endast en minimal arbetsinsats krävs av dig som kund.

Husverket AB ingår i byggtechkoncernen Stern Gruppen AB som producerar friggebodar, attefallshus, fritidshus och flerfamiljshus.

Säker byggmetod

Alla Husverkets hus byggs i sin helhet under ett och samma tak i någon av våra tre fabriker som ägs av koncernägarna. Fabrikerna tillverkar enbart hus åt oss på Husverket samt till dotterbolag inom koncernen. Husen byggs i högkvalitativt trä där vårt främsta fokus ligger på att skapa säkra och trygga hus som håller över tid. Vår unika byggmetod garanterar hög kvalitet och ett enastående resultat.

I vår fabrik bygger vi hela ditt hus, såväl in- som utvändigt. Vi installerar toaletter och vitvaror, monterar köksskåp och garderober, spikar lister och lägger golv. Vi drar till och med el- och vattenledningar. När allt byggs under samma tak kan vi kontrollera varje detalj och säkra kvaliteten i alla led.

För många husägare kan fukt vara ett stort problem, åtminstone när fukten hamnar på fel plats. Våra hus byggs långt ifrån allt vad regn och rusk heter. Med vår byggmetod skyddas du från alla de obehagligheter som fukt kan tänkas ställa till med. När vi bygger ditt hus sker majoriteten av arbetet inomhus till skillnad från uppförandet av exempelvis lösvirkes- eller storblockshus. Egentligen borde alla hus byggas på detta sätt då det ger en betydligt säkrare byggmetod.

När huset anländer till byggplatsen är det bara att lyfta upp den färdiga husmodulen på den förberedda grunden och ansluta el och VVS. Då hela huset byggs på ett och samma ställe krävs det endast en transport för att få ditt hus på plats. Detta, i kombination med miljövänliga materialval, gör vår metod till det klimatsmarta valet.

Historik & fabrik

Bolaget grundades år 2015 med visionen att bygga smartare och personligare hus till ett pris som möjliggör förverkligandet av husdrömmar. Målet var att producera enkla, kvalitativa och stilrena bostadshus. Hus som med små medel får en personlig prägel med det där lilla extra. Vi på Husverket ville med andra ord ge våra kunder en effektiv och smart helhetslösning.

Husverkets resa började när våra grundare ville skapa en tryggare och säkrare leveransprocess. Kunden skulle få en helhetslösning där vägen till drömhuset var snabb och smidig med så få leverantörer som möjligt. Där steget till ett eget hus blir kortare. Vi ville ge kunderna ett smart sätt att få sitt hus på plats utan att hela tomten skulle behöva förvandlas till en byggarbetsplats.

Vår produktionskapacitet uppgår till över 30 hus i månaden och kan snabbt växlas upp vid behov, exempelvis under högsäsong. Vi har haft förmånen att själva bygga upp fabrikerna från grunden och på så sätt fått den struktur och kvalitetssäkring som vi själva kräver. Detta genomsyras i alla beslut från val av material till väl inarbetade rutiner för egenkontroller och dokumentation på varje hus som lämnar våra fabriker. Vi tar ansvar för hela produktionskedjan.

Vi på Husverket är väldigt stolta över vår produktion och våra montörer som tillsammans besitter en hög kompetens och yrkeskunskap.

Vision & verksamhetsår

Husverkets vision är att vara det självklara valet som tar husbranschen till nästa nivå!

Vi vill kunna inspirera och visualisera husdrömmar med hjälp av den allra senaste tekniken. Vår målsättning är att underlätta hela byggprocessen och skapa trygghet från start till mål.

Vi vill inspirera till delaktighet i skapandet av drömhuset. Ett led för att nå detta är att erbjuda en tjänst där kunden kan bygga sitt hus online för att få en verklighetstrogen bild hur det kommer att se ut när det är på plats. Vi ska även ge möjlighet att testa olika placeringar av huset på tomten med hjälp av den senaste VR-tekniken. När huset är färdigdesignat och placeringen känns rätt ska en komplett offert med ett fast totalpris med samtlig information enkelt kunna laddas ner.

Vi ska kunna erbjuda ett stort sortiment av nyckelfärdiga husmoduler till konkurrenskraftiga priser och ett kvalitetssäkrat helhetskoncept. Detta möjliggörs tack vare vår specialistkompetens inom alla led samt ett eget ägarskap av både fabrik och produktion. Vi ska vara en husleverantör som tar ansvar för hela processen.

Vårt kundsegment ska sträcka sig från privatpersoner och företag till markägare och exploatörer. För dessa ska vi erbjuda snabba, smidiga och kostnadseffektiva leveranser av nyckelfärdiga husmoduler.

När vi skrivit ett köpeavtal ska vi erbjuda en totalentreprenad där allt från bygglovsansökan till slutkontroll av kundens nya hus ingår.

År 2021
 • Vi når över 100 miljoner i omsättning.
 • Vi blir många fler anställda.
 • Stärker verksamheten med ett svenskt snickarlag.
 • Startat upp en svensk husfabrik i Borlänge
Årsredovisningar 2021 HusverketABAAA
År 2020
 • Den nya digitala plattformen och hemsidan lanseras.
 • Flertalet attefallshus på 30 kvm lanseras som svar på den nya lagstiftningen. Även flertalet nya fritidshus med många planlösningsalternativ presenteras.
 • Affärsområdet exploatering påbörjas inom koncernen där paketering av tomter och fritidshus, bland annat i Vemdalen och övriga fritidshusområden, startas upp.
 • Attefallverket byter namn till Husverket. Även dotterbolaget Fritidsvillan inkluderas så att all husförsäljning utgår från samma digitala plattform och hemsida.
Årsredovisningar 2020
År 2019
 • Under 2019 påbörjades utvecklingen av en helt ny digital plattform och hemsida. Tanken med plattformen var att förenkla processen från offert till produktionsorder och ge kunden en tydlig överblick och information om sitt hus innan beställning. Användarvänligheten ligger starkt i fokus vilket har kommit att bidra till fler nöjda kunder.
 • Husförsäljningen fördubblades från föregående år och personalstyrkan utökas till tio anställda i Sverige och totalt 120 medarbetare med bland annat montörer, arkitekter och konstruktörer i våra fabriker.
 • Flödena vid våra egenstyrda fabriker har under 2019 effektiviserats med hjälp av svenska besiktningsmän och logistiker. Detta har inneburit säkrare tillverkningsprocesser samt en effektivare logistik.
 • 2019 års resultat och förvaltningsberättelse med bokslut kommer att redovisas inom kort.
Årsredovisningar 2019
År 2018
 • Verksamhetsåret 2018 inleds med att bolaget genomför omfattande interna strukturförändringar för att bygga säkrare och mer effektiva processer.
 • Dotterbolaget Fritidsvillan lanseras med fokus på försäljning av fritidshus.
 • Under 2018 har vi rustat upp och förberett med fler passionerade medarbetare. Vi har även investerat i nya maskiner och strukturer samt lanserat större husmodeller och en helt ny tillvalskollektion. Samtidigt har stora investeringar gjorts i utökning av produktionskapacitet för utökad försäljning, exploatering samt utveckling av bostäder och fritidshus i egen regi.
 • Verksamheten lyckades, trots det omfattande förändringsarbetet, leverera kontinuerligt stigande försäljningsresultat under hela 2018. Antalet tjänstemän vid bolagets huvudkontor i Stockholm ökade med 50%.
 • Huvudkontoret flyttar till den kulturhistoriska Telestaden i Farsta söder om Stockholm, där telejätten Telia tidigare haft sitt huvudkontor
 • Under året har bolaget därtill varit lyhört mot sina kunder och utökat försäljningsutbudet med större husmodeller. Under 2018 möjliggjordes leverans av skräddarsydda huslösningar på upp till 150 kvadratmeter.
År 2015-2017
 • Bolaget och koncernen bildas år 2015 och en fabrik byggs upp helt från grunden. Ett fabriksteam rekryteras för att kunna klara av en produktion på 15 hus per månad.
 • Under det första försäljningsåret lyckades vi med goda marginaler nå vårt uppsatta mål med över 100 sålda bostäder. Vi hanterade samtidigt allt ifrån bygganmälan och bygglovsprocesser till koordinering av entreprenadarbeten, leveranser samt utveckling av fabrik, verksamhet och nya husmodeller. Rekryteringsprocesser, kundservice och support och all marknadsföring sköttes även i egen regi.
 • Lansering och försäljning av nyckelfärdiga attefallshus påbörjas och paketeras som en totalentreprenad till privatpersoner i hela Sverige.

Skicka intresseanmälan

Vi gör det enkelt och smidigt för dig, skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt med er för att besvara era frågor och funderingar. En intresseanmälan är helt förutsättningslös och du binder dig inte till något.

Hjälp oss att ge dig en bättre service genom att svara på dessa frågor?

Vart hittade du oss?

Har du en tomt eller fastighet?

Önskad tidsplan?

Finansiering?

Vad ska du använda huset till?

Intresseanmälan misslyckades att skickas! Prova gärna igen eller kontakta oss på: info©husverket.se