Köp färdiga Attefallshusritningar!

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygganmälan med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i din bygganmälan till kommunen.

Visa våra ritningspaket

Beställ ritningar nu och få rabatt när du ska bygga!

Våra ritningspaket är framtagna för dig som vill bygga huset själv eller vill anlita en eller flera entreprenörer som bygger ditt attefallshus. Alla ritningar du behöver skicka in till kommunen ingår, läs mer i leveransdeklarationen. Önskar du att anpassa en befintlig modell tex: flytta på fönster eller ändra i planlösningen för att sätta din personliga prägel? Detta kan våra bygglovhandläggare hjälpa er med!

Om du beställer ett färdigt ritningspaket och står inför valet av att ta in offerter för att bygga huset, tveka inte att kontakta oss. Till en början erbjuder vi avdrag för hela kostnaden du lagt ner på ritningspaketet!

Shape 83 2

Ritningspaket – Standard

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, utan situationsplan.

13 995 kr

Ritningspaket – Medium

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, med situationsplan.

16 995 kr

1- Välj hus & planlösning

Välj rätt husmodell & planlösning i Sveriges största utbud av Attefallshusritningar.

2- Beställ dina ritningar

Beställ dina Attefallhusritningar tryggt & enkelt direkt på vår hemsida via Klarna checkout.

3- Ritningar förbereds

Våra arkitekter förbereder dina Attefallshusritningar & du blir tilldelad en av Husverkets kunniga bygglovshandläggare.

4- Leverans av ritningar

Vi levererar dina Attefallshusritningar inom 1-5 arbetsdagar. Har du valt att anpassa dina ritningar, kan det ta någon dag extra.

Ritningsgaranti & anpassningar

När ni har beställt ett ritningspaket från husverket så garanterar vi att ritningarna uppfyller gällande krav för en kommunansökan. Om kommunen ändå kräver komplettering i ärendet som innebär att ändringar i ritningarna måste sked, tas detta omhand utan extra kostnad!

 

Om du önskar anpassningar/ändringar i befintliga ritningspaketet kan detta erbjudas mot en fast kostnad på 10.000kr per tillfälle!

  1. Leverans 5 arbetsdagar
  2. Personlig service

Layer 969

Frågor & svar

Ja, det går att göra många ändringar på våra nyckelfärdiga attefallshus. I de allra flesta fall behövs inga ändringar göras då vi har ett stort sortiment som består av marknadens bästa modeller för permanentboende. Alla våra modeller har optimerade planlösningar och smarta anpassningar för att göra livet på 25 eller 30 m2 så praktiskt och bekvämt som möjligt. Ska ni bygga en attefallsbostad så är regelverket mycket reglerat angående vilka lagar som ska följas. Flexibiliteten kring gästhus/komplementbyggnader är större. Vi kan både anpassa och skräddarsy huset efter just dina önskemål. Exempel på förändringar är bland annat att flytta dörrar, ändra fönsterplaceringar, sätta in större fönsterpartier eller göra ändringar i planlösningen. Det mesta går att lösa. Hör gärna av dig med just dina önskemål så jobbar vi tillsammans med våra arkitekter för att ta fram den bästa lösningen.

 

Ingenting om du inte vill, förutom att bestämma vilken modell du vill ha och var du vill placera huset såklart! Anlitar du oss för en totalentreprenad så sköter vi all kommunhantering med bygganmälan/bygglov, markberedning, grund, schaktning samt anslutning av vatten, avlopp och el. Om du föredrar att göra dessa arbeten själv så går det också bra. I sådana fall får du instruktioner med ritningar på hur vi vill ha det förberett.

Ja, alla våra hus är isolerade och klarar av åretruntboende i det nordiska klimatet. För att kunna använda huset som åretruntboende måste attefallshuset följa Boverkets riktlinjer avseende komplementbostadshus. Detta innebär att standarden är densamma som för en vanlig villa eller lägenhet gällande bland annat säkerhet, isolering, byggnadskonstruktion, energivärden, tillgänglighetskrav och ventilationsflöden.

 

Kommunen ska enligt lag ge ett besked inom 4 veckor från att alla handlingar är kompletta. Ofta kan bara beställning av en karta från kommunen ta ca 2–4 veckor. Vi brukar rekommendera att man räknar med ca 8-12 veckor från start av anmälan.

Sedan 2014 är det tillåtet att bygga en komplementbyggnad eller en komplementbostad på många tomter, ett så kallat attefallshus. Ett attefallshus behöver inte förhålla sig till de vanliga bygglovsreglerna som gäller på din tomt. Ett attefallshus ska vara ett komplement till din huvudbyggnad. Det ska vara ett fristående hus med en byggnadsarea på max 30 kvm, max 4 meter till taknock och placeras minst 4,5 meter från din tomtgräns. Om din granne ger sitt medgivande till att bygga närmare tomtgränsen så går det bra. Bygget av ett attefallshus måste anmälas till kommunen genom en så kallad bygganmälan.

Reglerna för attefallshus omfattar totalt fyra olika typer av åtgärder: Komplementbostadshus (en självständig bostad för permanentboende), komplementbyggnad (till exempel garage eller gäststuga), tillbyggnad och nya takkupor. Den nya byggnadstypen har uppkallats efter Stefan Attefall som var Sveriges bostadsminister mellan 2010 och 2014.

Ett nytt förslag om att få bygga attefallshus på 30 kvm röstades igenom den 15 januari 2020 och lagen kommer att gälla från den 1 mars 2020.

Är ni fortfarande osäkra på vad som gäller?

Kontakta Husverket så reder vi ut och förklarar hur regelverket ser ut idag.

Beroende på vilken typ av byggnad som du vill bygga och vart den ska placeras så kan det finnas fler regler som din kommun kräver att du måste ta hänsyn till. Du kan läsa mer om det under frågan Kommunhantering

Visa fler frågor och svar