Fritidshus

Vi erbjuder optimalt planerade fritidshus och bostadshus mellan 40-140 m². Våra hus präglas av en modern design och gedigen kvalitet. Vi lanserar fortlöpande fler planlösningar och större husmodeller där varje kvadratmeter är noga genomtänkt och utnyttjad till fullo. Har du en egen modell eller vill anpassa en befintlig modell går detta oftast bra. Alla materialval i våra hus är valda med omsorg och är självfallet anpassade för åretruntboende i vårt nordiska klimat.

 

Vi har flera planlösningsalternativ för varje husmodell och serie i olika storlekar där fokus ligger på antal sovrum eller andra funktioner som exempelvis ett större badrum med bastu och relax. Våra fritidshus passar perfekt in i skidbacken som vår idylliska svenska skärgård.

 

Våra fritidshus byggs i nyckelfärdiga husmoduler i en varm och torr fabrik. För att sedan fraktas till slutdestination och lyfts därefter på plats. Husen passar perfekt för både privatpersoner och bostadsutvecklare. Vi erbjuder nyckelfärdiga modeller som utan problem kan anpassas till parhus och kedjehus för uppförande av bostadsrättsföreningar.

1 Serie Klassisk 5 hus

1 Serie Klassisk

40 - 50 m2
1 Serie Pulpet 2 hus

1 Serie Pulpet

40 - 50 m2
2 Serie Klassisk 7 hus

2 Serie Klassisk

50 - 100 m2
2 Serie Pulpet 6 hus

2 Serie Pulpet

50 - 100 m2
3 Serie Klassisk 12 hus

3 Serie Klassisk

40 - 90 m2
4 Serie Klassisk 4 hus

4 Serie Klassisk

60 - 100 m2
4 Serie Rak 4 hus

4 Serie Rak

60 - 100 m2
5 Serie Klassisk 3 hus

5 Serie Klassisk

80 - 100 m2
5 Serie Rak 3 hus

5 Serie Rak

80 - 100 m2
6 Serie Klassisk 3 hus

6 Serie Klassisk

80 - 100 m2
6 Serie Rak 3 hus

6 Serie Rak

80 - 100 m2
V2 Series Klassisk 3 hus

V2 Series Klassisk

70 - 100 m2

Villa & Fritidshus

Vi erbjuder dig fritidshus mellan 40-140 m² med en stilren design och gedigen kvalité. Varje kvadratmeter är noga genomtänkt och nyttjas maximalt. Vi har designat alla våra fritidshus med stor omsorg för att kunna erbjuda dig som kund det allra bästa.

Fritidshusen hos oss är av permanentbostad standard och kan användas som åretruntboende.

 

Nyckelfärdigt

Nyckelfärdigt innebär att huset färdigställs interiört, exteriört i vår fabrik.

Prefab element

Huset levereras med färdigbyggda väggelement och takkasetter. Man kan välja till isolering och färdigställande utvändigt och väderskyddat. Du behöver enbart bygga klart invändigt.

Entreprenadpaket

Vill du att vi tar hand om hela färdigställandet av huset eller vill du göra vissa delar själv? Inga problem! Vi skräddarsyr upplägget som passar dig bäst!

Anpassa

Om ingen av våra befintliga modeller passar dig helt perfekt, inga problem, vi kan ta fram en modell och planlösning som passar dig som handen i handsken!

Skräddarsy

Skräddarsy ditt hus efter dina drömmar och önskemål. Valmöjligheterna är oändliga!

Kommunansökan

Vi hjälper alltid till med vår expertis och bistår med allt från myndighetshantering till bygglovsritningar.

Vanliga frågor & svar

Vår produktion sker i två fabriker som vi själva äger. Vi har en svensk fabrik i Borlänge och en fabrik som varit i drift sedan vår start och är belägen i Litauen. Det innebär att vi har full insyn i vår produktionskedja som kontrolleras med ett egenkontrollprogram för att säkerställa kvalité i samtliga produktionssteg. Alla våra hus byggs efter svenska byggnormer och regler, så att du ska kunna känna dig trygg med att ditt hus håller en hög standard. Våra fabriker sysselsätter ungefär 120 personer och har en produktionskapacitet på 25-30 hus varje månad.

Det är inte så stor skillnad kring byggreglerna för ett permanentboende och ett fritidshus. Men kraven på tillgänglighet, energi och utrymme skiljer sig en del. Energikraven är lägre på ett fritidshus så här är det möjligt att påverka arkitekturen utan att behöva ta för mycket hänsyn till energikraven. När det gäller utrymme så behöver du t.ex. inte ha en viss storlek på köket för att det ska bli godkänt. Det finns inte heller några krav på tillgänglighet och handikappanpassning i ett fritidshus. Det gör att du kan välja att ha ett mindre badrum eller sovrum än vad som tillåts hus som används som permanent boende.

Vi har planlösningar som passar för alla typer av ändamål. Om ingen av våra modeller passar dig är det möjligt att få huset helt arkitektritat och anpassat efter dina önskemål. Du kan lägga till eller flytta på fönster och dörrar, anpassa planlösningen och exteriören i sin helhet. Utöver dessa möjligheter kan du enkelt sätta din personliga prägel på huset med tillval utifrån vårt breda sortiment i vår bygg online.

För ett bygglov ska kommunen enligt lag ge ett besked inom 10 veckor. från att alla handlingar är kompletta. Ofta kan bara beställning av nybyggnadskartan från kommunen ta upp till 4 veckor. Vi brukar rekommendera att man räknar med ca 8-12 veckor från start av anmälan. För bygglov är ledtiderna längre och kommunen har upp till 10 veckor på sig att återkomma med beslut eller komplettering. Det kan variera väldigt mycket i hur lång tid ett startbesked för ett bygglov tar att få, allt beror på komplexiteten i ärendet och hur snabbt eller långsamt just din kommun handlägger sina ärende.

Ja, priset kan påverkas av fraktkostnaden, de lokala förutsättningarna och priset för entreprenadarbeten. Om ni har fyllt i vilken kommun ni ska bygga i på hemsidan så har ni redan fått det korrekta priset för frakt och entreprenad. Priset kan också variera beroende på vilken snölastzon just ert område kräver.

Vi erbjuder tre olika entreprenadpaket för våra modulhus, anpassade efter dina önskemål och engagemangsnivå. Du kan välja mellan följande entreprenadformer: Installationspaketet.  I detta paket ingår: Hantering av kommunprocessen med bygglov eller bygganmälan.  Vi utför kran och transportkontroll samt projektleder och koordinerar transporten och kranlyftet så att huset kommer på plats. Monteringen och färdigställande av huset som sker av våra egna snickare. Slutkontroll av huset med vår arbetsledare Vi ansvarar för entreprenadtjänster som VVS-inkoppling, funktionsprovtryckning och installation av värmekabel. Även El-inkoppling och isolationstest enligt elsäkerhetsverkets riktlinjer ingår i paketet. Stora entreprenadpaketet.  I detta paket ingår: Hantering av kommunprocessen med bygglov eller bygganmälan. Vi utför kran och transportkontroll samt projektleder och koordinerar transporten och kranlyftet så att huset kommer på plats. En av våra entreprenadpartners för markarbeten gör ett tomtbesök och planeringen för rör, kulvert och markarbetet för vatten, avlopp och el görs. I nära anslutning till husleveransen sker detta arbete där även det övriga markarbetet utförs. Det innefattar en av grusad och packad yta där husgrunden ska placeras samt uppförande av den grundtyp som är beställt enligt avtal. Vi ansvarar för entreprenadtjänster som VVS-inkoppling, funktionsprovtryckning och installation av värmekabel. Även El-inkoppling och isolationstest enligt elsäkerhetsverkets riktlinjer ingår i paketet. Våra snickare färdigställer och monterar samtliga detaljer i huset och dessutom ingår ansvarsförsäkring och slutkontroll av en certifierad besiktningsman som standard i detta stora entreprenadpaket. Stora entreprenadpaketet - Fast pris.  I det här paketet ingår: Stora entreprenadpaketet enligt ovan beskrivning Fixerat och säkrat pris på husleveransen Valutaförsäkring Garbo försäkring på inbetalt belopp Färdigställandeförsäkring och nybyggnadsförsäkring För att ta fram ett pris för detta paket krävs en komplett utredning där vi gör platsbesök och tar in offerter och sammanställer allt i en slutgiltig offert. Vår erfarenhet är att det tar mer tid och kraft än vad man först kan tro att driva, projektleda och koordinera sitt byggprojekt med entreprenader och arbeten själv. Även om man först har bestämt sig för att själv ansvara för vissa delar så går det självklart att ta en dialog med oss längre in i processen om man skulle ändra sig. De flesta utav våra kunder väljer Stora entreprenadpaketet och vill man vara 100% säker på kostnaden så väljer man med fast pris. I vår tjänst byggonline kan ni välja vilket entreprenadpaket som ni önskar.

Vi gör alltid en individuell bedömning utifrån just din tomt och dess förutsättningar. Generellt sett rekommenderar vi isolerad grund för attefallshus som behöver hålla en maxhöjd på 4 meter från marknivån. Fördelarna med en isolerad grund är många. Den isolerar huset bättre vilket ger ett behagligare inomhusklimat, framförallt under årets kallare dagar. För dig som vill bygga huset på en bergsknalle men inte vill spränga funkar det med en plintgrund. Våra hus har ett bottenbjälklag med cembrit windstopper extreme skiva undertill som skyddar från väder och vind. Vi kan även ställa våra hus på markplattor efter en färdig plintplan för respektive hus.

Ja, du kan få upp till hela beloppet finansierat via vår samarbetspartner Wasa Kredit. För att få hela huskostnaden beviljad krävs det två sökande utan betalningsanmärkningar med en årsinkomst på minst 160 000 kr vardera. Ni behöver även ha varit bosatta i Sverige under minst 3 år vid prövningstillfället. Är du ensam sökande kan du bli beviljad lån på upp till 400 000 kr. Vi har även ett etablerat samarbete med SEB som erbjuder både bolånerådgivning och byggnadskreditiv. Ni som kund får, av er hussäljare, en direkt kontaktväg in till SEB och en återkoppling inom 24 h. Kontakta din hussäljare för mer information samt kontaktuppgifter. Du börjar betala räntekostnader först den dag du börjar använda lånet

Skicka intresseanmälan

Vi gör det enkelt och smidigt för dig, skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt med er för att besvara era frågor och funderingar. En intresseanmälan är helt förutsättningslös och du binder dig inte till något.

Intresseanmälan misslyckades att skickas! Prova gärna igen eller kontakta oss på: info©husverket.se