Köp färdiga
Bostad eller
Fritidshusritningar!

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygglov med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i ditt bygglov till kommunen.

Visa våra ritningspaket

Beställ ritningar nu och få rabatt när du ska bygga!

Våra ritningspaket är framtagna för dig som vill bygga huset själv eller vill anlita en eller flera entreprenörer som bygger ditt attefallshus. Alla ritningar du behöver skicka in till kommunen ingår, läs mer i leveransdeklarationen. Önskar du att anpassa en befintlig modell tex: flytta på fönster eller ändra i planlösningen för att sätta din personliga prägel? Detta kan våra bygglovhandläggare hjälpa er med!

Om du beställer ett färdigt ritningspaket och står inför valet av att ta in offerter för att bygga huset, tveka inte att kontakta oss. Till en början erbjuder vi avdrag för hela kostnaden du lagt ner på ritningspaketet!

Layer 972

Ritningspaket – Standard

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, utan situationsplan.

13 995 kr

Ritningspaket – Medium

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, med situationsplan.

16 995 kr

1- Välj hus & planlösning

Våra enkla ritningspaket är framtagna för dig som vill bygga huset själv eller extern entreprenör! För detaljerad

2- Beställ huset via hemsidan

Våra enkla ritningspaket är framtagna för dig som vill bygga huset själv eller

3- Ritningar förbereds

Våra enkla ritningspaket är framtagna för dig som vill bygga huset själv eller

4- Leverans av ritningar

Vi postar ritningar samt mailar till dig inom 5 arbetsdagar. Har du önskemål om anpassningar kan det ta någon dag extra.

Ritningsgaranti & anpassningar

När ni har beställt ett ritningspaket från husverket så garanterar vi att ritningarna uppfyller gällande krav för en kommunansökan. Om kommunen ändå kräver komplettering i ärendet som innebär att ändringar i ritningarna måste sked, tas detta omhand utan extra kostnad!

Om du önskar anpassningar/ändringar i befintliga ritningspaketet kan detta erbjudas mot en fast kostnad på 5000kr per tillfälle!

  • Leverans 5 arbetsdagar
  • Personlig service

Layer 969 2

Frågor & svar

När du köper ett ritningspaket av oss via vår hemsida (Klarna eller Swish) så kommer ritningarna att skickas ut till din angivna mailadress inom 5 arbetsdagar. Där efter hanteras din beställning av en utsedd kontaktperson, samt hjälp finns att få av en utbildad bygglovshandläggare på Husverket. Vid leverans av utskrivna ritningar i pappersform kan det ta längre tid än 5 arbetsdagar innan ni har fått ritningarna i er brevlåda.

Du kan enkelt genomföra ritningsbeställningar med Klarnas avbetalningsmöjlighet eller betala hela beloppet direkt. När köpet är genomfört skickas ritningspaketet till din angivna mailadress eller postadress inom 5 arbetsdagar.

När du ska bygga ett Fritidshus måste du sammanställa ett fullständigt bygglov innan kommunen påbörjar granskningen av ditt ärende. Gränsen för fritidshus går vid 4 månaders totalanvändning per år. Oftast är vår fritidshuskonstruktion samt planutformning redan anpassad för att klara av permanentbostadskraven med undanhåll för energikraven. För att uppgradera våra fritidshus till en permanent villastandard så måste man välja ett anpassat uppvärmningssystem.

Ett bygglov ska hanteras inom 10 veckor av kommunen från det att ärendet är komplett inskickat enligt de nationella kraven. Om kommunen kräver en komplettering så har de rätt att skjuta på handläggningen med 4 veckor till.

I vissa fall kräver kommunen mer än bara bygglov. Kraven styrs av vart på tomten du väljer att ansöka om tillstånd för att få bygga. Placerar du huset närmare än 100 meter från strandlinje? Då behöver du först ansöka om strandskyddsdispens. Är din tomt kraftigt sluttande och du behöver göra en markförändring på mer än 50cm? Då kräver kommunen först en marklovsansökan.

Kommunens krav styrs av ett flertal parametrar. Rådfråga oss för rätt vägledning inför ditt köp av färdiga bygglovsritningar!

Kräver kommunen en komplettering på någon av ritningarna vi levererat till dig ingår vår kompletteringshantering för detta. Kräver kommunen en helt ny handling eller ritning som inte ingår i ritningspaketet, då kan du kontakta din tilldelade bygglovshandläggare på Husverket som hjälper dig att ta fram det kommunen vill ha, mot en fast kostnad.

Visa fler frågor och svar