Kontrollansvarig

Ställer kommunen krav på användning av kontrollansvarig för ditt byggprojekt? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! Vår expertis omfattar granskning av flera aktörer och valet av pålitliga samarbetspartners som vi gärna rekommenderar, oavsett var i landet du planerar att bygga.

 

Kommunens krav

En kontrollansvarig krävs ofta av kommunen vid ansökan om bygg-, mark- och rivningslov. Det är viktigt att notera att den kontrollansvariga som anlitas måste vara certifierad. Detta krav är i enlighet med EU:s tjänstedirektiv och innebär att endast certifierade individer är behöriga att utföra de uppgifter som en kontrollansvarig är ansvarig för. I vissa fall kan kommunen ha krav på kontrollansvarig vid bygganmälan, även om det är ovanligt.

 

Rollen som kontrollansvarig

En kontrollansvarig har en central roll i att säkerställa att ditt byggprojekt följer alla nödvändiga regler och säkerhetsstandarder. Deras ansvar inkluderar att ta fram en noggrann kontrollplan och se till att den följs. Den kontrollansvarige närvarar vid tekniskt samråd, utför besiktningar och andra viktiga kontroller. Alla besök på byggplatsen dokumenteras noggrant, och eventuella iakttagelser som kan vara av betydelse för den avslutande utvärderingen antecknas omsorgsfullt. Den kontrollansvarige skriver även ett utlåtande som utgör underlag för byggnadsnämndens slutliga beslut.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Vår erfarenhet och nätverk av kompetenta kontrollansvariga gör oss till den perfekta partnern för ditt byggprojekt. Oavsett var i landet du planerar att bygga kan vi erbjuda dig de bästa rekommendationerna och stödet du behöver för att säkerställa att ditt projekt utförs smidigt och i enlighet med alla krav.

 

Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan vara till hjälp med att anlita en kompetent kontrollansvarig för ditt kommande byggprojekt. Vi ser fram emot att vara din pålitliga partner på den här resan!

skapad:29 augusti, 2023

Beställ ett hus idag och
60-80 000kr i tillval!


Vid köp av ett Attefallshus eller Fritidshus under Maj månad bjuder vi på: Golvvärme i badrum, Designkommod, Spegelskåp, Duschväggar, Kvalitativ invändig träpanel från Norrland till ett värde av ca 60 – 80 000kr beroende på storlek av hus.

Jag vill gladeligen ta del av detta erbjudande! (intresseanmälan är inte bindande)