Vägen till att bygga fritidshus

Det ska vara enkelt och tryggt att bygga hus! Vi på Husverket har tagit fram en process från första kontakt till att ni har flyttat in i ert nya fritidshus. Ni kommer att ha en egen projektledare som guidar er genom de olika stegen till ett nyckelfärdigt hus.

Rådgivning och bollplank

 

Inför ett byggprojekt så har man ofta många funderingar och frågor som kräver ett svar. I första hand gäller det att utreda hur vida husleverantören kan matcha de önskemål och behov som man i förväg har tänkt sig. Nästa steg är vilken entreprenadform och grund man ska välja, vi på Husverket har gjort det enkelt med olika paketeringar som brukar passa de flesta. Att stämma av sin budget med ett totalpris för byggprojektet är också självklart ett måste. Oavsett vilka frågor och funderingar ni har så är Husverket ert bollplank och rådgivare. Det bästa av allt, det kostar inget och ni binder er inte till något, vi vill att ni ska känna er trygga innan ni går vidare.

 

Trygga och tydliga avtalshandlingar

 

När ni har svar på alla frågor och känner att ni är mogna för nästa steg så skriver vi ett köpekontrakt där vi i detalj går igenom samtliga fasta kostnader (avtalsbeloppet) samt vilka möjliga extra kostnader som kan tillkomma. Dessa handlar ofta om extra transportkostnader, lyftkranskostnader eller extra markarbeten. Vi skickar alltid ut och kontrollerar dessa delar för att säkerställa eventuella tilläggskostnader i ett tidigt skede.

Bygglovsprocess
 
Efter att avtalshandlingarna är klar så sätter vi igång direkt med bygglovsprocessen och försöker så snabbt som möjligt att få bygglovet beviljat och ett startbesked för att börja producera ert hus. Det är här kommunen kan kräva att huset ska sättas ut av en mättekniker (utsättning och lägeskontroll), att en kvalitetsansvarig ska vara registrerad och att andra bestämmelser följs för just din tomt. Vi har stort kunnande och lång erfarenhet när det gäller bygglovsprocessen och sköter allt detta för er.
 
Produktionoch start av entreprenadarbeten
 
Innan vi går till produktion så bokas ett möte där ni väljer alla materialval i detalj så att inget ”faller mellan stolarna” när vi väl börjar att producera ert hus. I samband med att produktionen startar i våra fabriker så planeras markarbetet in samt övriga entreprenadarbeten så att allt är förberett tills att huset ska levereras.

 

Leverans och färdigställande
 
När huset ska levereras så är det mycket som ska koordineras och bokas upp för att allt ska stämma för transport, lyftkran samt elektriker och rörmokare som ska koppla in el, vatten och avlopp till ert nya hus. Beroende hur stort huset är och om det är flera moduler som ska fogas i samman så kan färdigställandet av huset ta olika lång tid, allt från en dag men sällan längre än en vecka.
 

Slutkontroll och slutbesked
 
Efter att vårt byggteam har färdigställt huset så görs en slutkontroll av huset av en certifierad besiktningsman. Om huset har punkter som behöver åtgärdas så planerar vi in och åtgärdar dessa. Egenkontroller samlas in av kontrollansvarig och skickas till kommunen för att erhålla ett slutbesked som krävs för att ni ska kunna flytta in i huset.
 
Inflyttning
 
När ni fått ert slutbesked från kommunen får ni äntligen flytta in i ert nya hus från Husverket. Vi släpper er inte här, ni har en egen kund-supportavdelning som ni kan kontakta om något skulle hända eller om ni har frågor om ert nya hus. Klicka här för att se fritidshus

skapad:13 februari, 2020

Påsk Kampanj

Vid Vid beställning av valfritt Attefallshus eller Fritidshus under april månad bjuder vi på 30% på alla tillval i huset!.

Jag vill gladeligen ta del av detta erbjudande! (intresseanmälan är inte bindande)

Påsk Kampanj

Vid Vid beställning av valfritt Attefallshus eller Fritidshus under april månad bjuder vi på 30% på alla tillval i huset!.

Jag vill gladeligen ta del av detta erbjudande! (intresseanmälan är inte bindande)