Hur ska man välja husleverantör?

Det kan vara en utmaning att välja rätt husleverantör och känna till allt som är viktigt att veta. Att bygga hus är en av de största investeringar som man gör i sitt liv och därför är det extra viktigt att du noggrant kontrollerar de hustillverkare som du väljer mellan.

Att försäkra sig att hustillverkaren är seriös, långsiktig och har en god ekonomi är av största vikt för att säkerställa att husleverantören faktiskt kan färdigställa och leverera ditt hus.

Se till att kontrollera företagets ekonomi. Här kan man ofta få hjälp av sin bank som vid lånelöfte och nyttjande av byggnadskreditiv behöver godkänna hustillverkaren innan man som kund går vidare. Begär ut företagets senaste årsredovisning, hur ser inflödet av pengar ut och har företaget ett starkt kapital? Ett annat tips är att kontakta Garbo och teckna en färdigställandeförsäkring. Enbart företag med mycket god och stabil ekonomi som Garbo anser kommer finnas kvar blir godkända för ett tecknande av en färdigställandeförsäkring.

 

Jämför rätt priser för motsvarande hus och tjänster. Hur ligger olika hustillverkare till prismässigt i jämförelse med varandra? Det är viktigt att jämföra rätt typ av hus, samma tillval och tjänster då dessa och vad som ingår kan variera kraftigt mellan husleverantörer. Att säkerställa att el-, VVS-dragningar samt konstruktion är anpassade och godkända enligt våra Svenska Normer är också viktiga faktorer att kontrollera.

 

Ta referenser från kunder eller besök gärna ett visningshus hos en kund, där kunden själv kan berätta om hela sin resa med husleverantören. Detta är också ett utmärkt sätt att få uppleva husleverantörens färdiga produkt i design och kvalitet eller varför inte få inspiration till ditt egna hus.

 

 

 

 

skapad:30 augusti, 2023

Påsk Kampanj

Vid Vid beställning av valfritt Attefallshus eller Fritidshus under april månad bjuder vi på 30% på alla tillval i huset!.

Jag vill gladeligen ta del av detta erbjudande! (intresseanmälan är inte bindande)

Påsk Kampanj

Vid Vid beställning av valfritt Attefallshus eller Fritidshus under april månad bjuder vi på 30% på alla tillval i huset!.

Jag vill gladeligen ta del av detta erbjudande! (intresseanmälan är inte bindande)