Fritidshus

Klassisk K3.50

54m²
2
5,9m x 9,2m x 4,2m

Fritidshuset Klassisk 50.3 är ett fritidshus som har lite större ytor än sin lillebror Klassisk 40.3. Det går att välja mellan 3 st planlösningsalternativ. Två av planlösningarna rymmer två sovrum och en av planlösningarna har ett större sovrum. I övrigt är huset väldisponerat med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, där härliga ljusinsläpp erbjuds genom stora panoramafönster.

En välkomnade hall med förvaring och ett badrum som har allt vad man kan önska sig ingår i alla planlösningar. Även på denna modell kan vi utrusta huset med ett loft som offereras vid önskemål.

Detta är ett lagom stort fritidshus för familjen som önskar sig ett designat och välplanerat fritidshus med en hög leveransstandard och till ett bra pris.

Vad ingår?

Huset levereras i två nyckelfärdiga moduler och monteras ihop av vårt byggteam. Huset är med andra ord helt färdigställt bara efter några dagar. Nedan finner ni en detaljerad beskrivning:

Allrum

LED Spotlights med dimmerfunktion
Eluttag (Schneider)
Väggpaneler i MDF (fler alternativ finns att välja)
Ek-laminatgolv
Ytterdörr 10 x 21 Safco doors
3-Glas PVC-fönster (Avlutnings funktion)

Loft

Eluttag (Schneider)
Strömbrytare
Lofthöjd 110 cm

Kök

Komplett platsbyggt kök med överskåp, underskåp (Vitvaror ingår ej, finns som tillval)
Laminat bänkskiva & stänkskydd (Alternativ: Ek imitation, Granit imitation, Ljusgrå, Mörkgrå)
Laminerade köksluckor standard vit (Spray målat kök finns som tillval i olika färger)
Blandare (Franke)
Designbeslag (Beslag & Design)
Rostfri diskho El och VVS är förberett för alla vitvaror samt extra uttag för köksredskap

Badrum

Helkaklade väggar (Blank Vit kakel 25×40 vitgrå fog)
Klinkergolv (Mattgrå 30×30 mörkgrå fog)
Vitmålad slätspontpanel på undertak
LED Spotlights
Varmvattenberedare 80 liter
Tvättställ
Tvättställsblandare (Grohe)
Duschblandare inkl. munstycke & hållare (Grohe)
WC-stol (Gustavsberg)
Badrumsdörr 10×21
Badrumsfläkt (PAX)
Allt förberett för tvättmaskin
Vit handdukstork (ingår inte vid val av golvvärme)
Eluttag (Schneider)

Övrigt

Fullt tillgänglighetsanpassad planlösning
Transport från fabrik till tomtgräns inkl. skyddsplast
Standard Lyftkran (Klarar lyft upp till ca 14-15m, längre lyft debiteras extra)
Förberedelse för fasadbelysning vid entrédörr
3 st Elradiatorer (Luftvärmepump finns som tillval)

Produktion: ca 10-12 veckor
Leverans: 2-3 dagar
Ritningspaket från

13 995 kr

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygganmälan med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i din bygganmälan till kommunen.

Klimatskal

876 900 kr

Huset kommer levererat i en nyckelfärdig modul utvändigt och invändigt isolerat. Det som kvarstår att färdigställa el & VA installationer, och bygga klart huset invändigt. Läs mer under leveransbeskrivning.

Nyckelfärdig modul

1 249 900 kr

I detta utförande kommer huset levererat helt nyckelfärdigt i en modul/moduler. Det som kvarstår är markarbeten, grund, inkoppling av el & VA, kommunhantering, projektledning och slutkontroll. Läs mer under leveransbeskrivning.

Totalentreprenad från

1 559 800 kr

I en totalentreprenad ingår allt. Nyckelfärdig husmodul/moduler och samtliga entreprenadarbeten så som markarbete, grund, inkoppling el & VA, kommunhantering, projektledning och slutkontroll. Det går även att få kombinationen klimatskal och en totalentreprenad för entreprenadarbeten. Läs mer under leveransbeskrivning.

Börja bygga online

Teknisk Information

Konstruktionen är anpassad utefter Husverkets husstandardförutsättningar för rådande bostadskrav. Snöson 2,5kNrnrn 

Takbeklädnad I plåt (andra material finns som alternativ)rnrnTräregel 18 x 120 mmrnrnLagergång 18 x 45 mmrnrnLuftspalt VindskyddsdukrnrnTakstomme 45 X 195 mm (ink. knauf eco isolering)rnrnPlastfilm / ÅngspärrrnrnTräregel 18 x 70 mmrnrnInvändiga MDF paneler (andra material finns som alternativ)rnrn rnrn rnrn 

Fasad panel (andra material finns som alternativ)rnrnHorisontell regel 35 x 45 mmrnrnVertikal regel 6 x 45 mmrnrnLuftspalt VindskyddsdukrnrnTakstomme 45 X 145 mm (ink. knauf eco isolering)rnrnPlastfilm / ÅngspärrrnrnOSB skiva 6 mmrnrnHorisontell regel 45 x 45 mm (ink. knauf eco isolering)rnrnInvändiga MDF paneler (andra material finns som alternativ)rnrn 

Laminatgolv (andra material finns som alternativ)rnrnstegljudsfoamrnrnOSB skiva 22 mmrnrnÅngisoleringsplastrnrnTrästomme 45 x 195 mm (ink. knauf eco isolering)rnrnCembrit panel 4 mm

Frågor & svar

Ja, det går att göra mycket ändringar på våra nyckelfärdiga attefallshus. I de allra flesta fall behövs inga ändringar göras då vi har ett stort sortiment som består av marknadens bästa modeller för permanentboende. Alla våra modeller har optimerade planlösningar och smarta anpassningar för att göra livet på 25 eller 30 m2 så praktiskt och bekvämt som möjligt. Ska ni bygga en attefallsbostad så är regelverket mycket reglerat angående vilka lagar som ska följas. Flexibiliteten kring gästhus/komplementbyggnader är större. Vi kan både anpassa och skräddarsy huset efter just dina önskemål. Exempel på förändringar är bland annat att flytta dörrar, ändra fönsterplaceringar, sätta in större fönsterpartier eller göra ändringar i planlösningen. Det mesta går att lösa. Hör gärna av dig med just dina önskemål så jobbar vi tillsammans med våra arkitekter för att ta fram den bästa lösningen.

 

Ingenting om du inte vill, förutom att bestämma vilken modell du vill ha och var du vill placera huset såklart! Anlitar du oss för en totalentreprenad så sköter vi all kommunhantering med bygganmälan/ansökning om bygglov, markberedning, grund, schaktning samt anslutning av vatten, avlopp och el. Om du föredrar att göra dessa arbeten själv så går det också bra. I sådana fall får du instruktioner med ritningar på hur vi vill ha det förberett.

Ja, alla våra hus är isolerade och klarar av åretruntboende i det nordiska klimatet. För att kunna använda huset som åretruntboende måste attefallshuset följa Boverkets riktlinjer avseende komplementbostadshus. Detta innebär att standarden är densamma som för en vanlig villa eller lägenhet gällande bland annat säkerhet, isolering, byggnadskonstruktion, energivärden, tillgänglighetskrav och ventilationsflöden.

 

Kommunen ska enligt lag ge ett besked inom 4 veckor från att alla handlingar är kompletta. Ofta kan bara beställning av en karta från kommunen ta 2–4 veckor. Vi brukar rekommendera att man räknar med ca 8-12 veckor från start av anmälan.

Visa fler frågor och svar

Visa detta hus i 360°

Här kan du uppleva huset invädigt!

Kliv in i huset

Välj bygglovshandlingar

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygganmälan med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i din bygganmälan till kommunen.

Ritningspaket - Standard

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, utan situationsplan.

13 995 kr

Ritningspaket – Medium

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, med situationsplan.

16 995 kr