Galleri

kontakta mig bg

Går du i hustankar? Låt våra erfarna projektledande säljare hjälpa er vidare med nästa steg och vara ert bollplank!

Frågor & svar

Nedan finner du svar på dom vanligaste frågorna som våra kunder har.

Vår produktion sker i två fabriker som vi själva äger. Vi har en svensk fabrik i Borlänge och en fabrik som varit i drift sedan vår start och är belägen i Litauen. Det innebär att vi har full insyn i vår produktionskedja som kontrolleras med ett egenkontrollprogram för att säkerställa kvalité i samtliga produktionssteg. Alla våra hus byggs efter svenska byggnormer och regler, så att du ska kunna känna dig trygg med att ditt hus håller en hög standard. Våra fabriker sysselsätter ungefär 120 personer och har en produktionskapacitet på 25-30 hus varje månad.

För en bygganmälan ska kommunen enligt lag ge ett besked inom 4 veckor från att alla handlingar är kompletta. Ofta kan bara beställning av nybyggnadskartan från kommunen ta upp till 4 veckor. Vi brukar rekommendera att man räknar med ca 8-12 veckor från start av anmälan. För bygglov är ledtiderna längre och kommunen har upp till 10 veckor på sig att återkomma med beslut eller komplettering. Det kan variera väldigt mycket i hur lång tid ett startbesked för ett bygglov tar att få, allt beror på komplexiteten i ärendet och hur snabbt eller långsamt just din kommun handlägger sina ärende.

Beroende på vilket hus du väljer, varierar leveranstiderna för våra nyckelfärdiga hus. Nedan ser du den genomsnittliga leveranstiden för våra nyckelfärdiga husmodeller: – Friggebod: ca 10-14 veckor. – Attefallshus: ca 16-24 veckor. – Fritidshus: ca 16-26 veckor. Eftersom leveransen kräver en komplex koordination mellan flera olika entreprenörer, fraktbolag och lyftkransföretag, kan vi inte garantera en exakt leveransdag förrän nära leveranstidpunkten. Vid starten av produktionen tar vi fram en preliminär leveransvecka och i takt med att leveransdagen närmar sig kan vi ge mer detaljerad information om vilken vecka och dag leveransen förväntas ske. Om ändringar görs på våra standardhusmodeller, om du beställer ett anpassat hus eller om extra tillval görs, kan leveranstiden bli längre än vad som gäller för våra standardmodeller. Vi gör vårt bästa för att hålla leveranstiderna så korta som möjligt, men det kan finnas faktorer som ligger utanför vår kontroll och påverkar leveranstiden. Det kan exempelvis vara förseningar hos våra underleverantörer eller problem med fraktbolagen. Vi förstår att det kan vara frustrerande att inte få en exakt leveransdag i förväg, men vi strävar alltid efter att vara så transparenta som möjligt och håller våra kunder uppdaterade om eventuella förändringar eller förseningar som kan uppstå under leveransprocessen.

Med vår betalingsplan kan du føle deg trygg og sikker gjennom hele kjøpsprosessen. Vi har strukturert betalingen i fire deler for å gi deg fleksibilitet og gjøre det enklere for deg som kunde. Først betaler du en forskuddsbetaling ti dager etter at du har signert avtalen. Dette gir deg tid til å sette deg inn i kjøpet og være sikker på at du har gjort det riktige valget. Når kommunen har godkjent søknaden din for oppstart, og produksjonen av huset ditt planlegges, betales 50% av kjøpesummen før produksjonsstart. Dette er et viktig skritt og markerer at alt er på rett vei, og at huset ditt er på vei til å bli virkelighet. Ved leveringsdagen skal 45% av total kjøpesum være betalt til oss. For å unngå mulige forsinkelsesrenter og ekstra kostnader på grunn av forsinket betaling, anbefaler vi at du betaler leveringsfakturaen noen dager før levering. Til slutt, etter godkjent sluttkontroll og før du tar over huset, betaler du de siste 5% av kjøpesummen. Dette er den siste delen av betalingen og markerer at du offisielt er eier av ditt nye hjem.

Vi hittar ofta lösningar på att leverera våra hus, även till svåråtkomliga platser. Det kan uppstå leveransbegränsningar i de fall där det är svåråtkomliga platser för mobilkran och transport. Oftast gäller det när vägarna blir väldigt smala, kurvorna blir väldigt skarpa och ibland finns inte någon framkomlig väg alls till tomten. Man kan behöva anpassa leveranssättet eller byggmetoden, då bygger vi i prefabricerade element istället för i modul då prefabricerade byggelement kan levereras med smalare lastbilar. Men man kan även behöva göra ytterligare markberedning än vad som ingår i våra paket, för att vi ska kunna leverera huset. Detta gås noggrant genom med er projektledande säljare och tomtbesök görs i de fall behov föreligger. Vi har lång erfarenhet av att leverera hus till alla möjliga platser i Sverige och utanför Sverige. Genom åren har vi fått prövas i flertalet varierande utmaningar där det mesta gått att lösa, vi ser hellre lösningar än begränsningar. Tveka inte att fråga oss om ni är tveksamma över ert projekt, vi löser det mesta.

Vi erbjuder tre olika entreprenadpaket för våra modulhus, anpassade efter dina önskemål och engagemangsnivå. Du kan välja mellan följande entreprenadformer: Installationspaketet. I detta paket ingår: Hantering av kommunprocessen med bygglov eller bygganmälan.  Vi utför kran och transportkontroll samt projektleder och koordinerar transporten och kranlyftet så att huset kommer på plats. Monteringen och färdigställande av huset som sker av våra egna snickare. Slutkontroll av huset med vår arbetsledare Vi ansvarar för entreprenadtjänster som VVS-inkoppling, funktionsprovtryckning och installation av värmekabel. Även El-inkoppling och isolationstest enligt elsäkerhetsverkets riktlinjer ingår i paketet. Stora entreprenadpaketet.  I detta paket ingår: Hantering av kommunprocessen med bygglov eller bygganmälan. Vi utför kran och transportkontroll samt projektleder och koordinerar transporten och kranlyftet så att huset kommer på plats. En av våra entreprenadpartners för markarbeten gör ett tomtbesök och planeringen för rör, kulvert och markarbetet för vatten, avlopp och el görs. I nära anslutning till husleveransen sker detta arbete där även det övriga markarbetet utförs. Det innefattar en av grusad och packad yta där husgrunden ska placeras samt uppförande av den grundtyp som är beställt enligt avtal. Vi ansvarar för entreprenadtjänster som VVS-inkoppling, funktionsprovtryckning och installation av värmekabel. Även El-inkoppling och isolationstest enligt elsäkerhetsverkets riktlinjer ingår i paketet. Våra snickare färdigställer och monterar samtliga detaljer i huset och dessutom ingår ansvarsförsäkring och slutkontroll av en certifierad besiktningsman som standard i detta stora entreprenadpaket. Stora entreprenadpaketet – Fast pris.  I det här paketet ingår: Stora entreprenadpaketet enligt ovan beskrivning Fixerat och säkrat pris på husleveransen Valutaförsäkring Färdigställandeförsäkring och nybyggnadsförsäkring För att ta fram ett pris för detta paket krävs en komplett utredning där vi gör platsbesök och tar in offerter och sammanställer allt i en slutgiltig offert. Vår erfarenhet är att det tar mer tid och kraft än vad man först kan tro att driva, projektleda och koordinera sitt byggprojekt med entreprenader och arbeten själv. Även om man först har bestämt sig för att själv ansvara för vissa delar så går det självklart att ta en dialog med oss längre in i processen om man skulle ändra sig. De flesta utav våra kunder väljer Stora entreprenadpaketet och vill man vara 100% säker på kostnaden så väljer man med fast pris. I vår tjänst byggonline kan ni välja vilket entreprenadpaket som ni önskar. Till samtliga paket kan man välja att lägga till.  Garbo försäkring som försäkrar dig ditt inbetalda belopp fram till husleverans.

I alla våra hus ingår elradiatorer. Vill du ha mer komfortvärme/kyla bör du välja till en luftvärmepump. Bygger du ett fritidshus och har tänkt att använda det för permanentboende eller boende mer än 4 månader på ett år är energikraven annorlunda. Då behöver man välja till en frånluftsvärmepump med vattenburna radiatorer alternativt vattenburen golvvärme.

Först när ni har fått ett slutbesked av kommunen får huset tas i bruk. Detta tar normalt sett upp till 4 veckor efter att huset är levererat, slutbesiktningen är genomförd och alla papper är inlämnade till kommunen. Har kommunen krävt en kontrollansvarig hanteras slutanmälan av denna, i annat fall av ansvarig projektledande säljare.