Attefallshus

Klassisk Panorama KR3

30m² + 11,5m² loft
2
7,7m x 3,9m x 3,9m

Klassisk Panorama KR3 är ett av våra senaste tillskott i Attefallshusfamiljen på 30 kvm (Bolundare).

Här har våra arkitekter och designers tagit ut svängarna lite mer och skapat ett klassiskt men ändå modernt attefallshus. Huset har även en takkupa som standard vilket möjliggör mer rymd och ljusinsläpp skapas på det härliga loftet.

Klassisk Panorama KP3 finns i sex olika planlösningsalternativ där du kan välja och vraka utifrån vilken funktion ditt hus ska ha. Det finns en planlösning med ett rymligt separat sovrum och en trappa upp till loftet där möjlighet till inbyggd förvaring finns. Vi erbjuder även planlösningar med stor umgängesyta och alternativ med bastu. En av våra planlösningar finns som gästhus med separata ingångar till två sovrum och en gemensam toalett.

Med denna arkitektritade ”Bolundare” kan du skapa din egen oas oavsett användningsområde, placering eller funktion.

Vad ingår?

Huset levereras i nyckelfärdigt utförande komplett med badrum, kök, loftstege/trappa, ventilation, varmvattenberedare och radiatorer – huset är med andra ord redo för inflyttning direkt. Nedan finner ni en detaljerad beskrivning:

Produktion: 16-24 veckor
Leverans: 2-3 dagar
Ritningspaket från

13 995 kr

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygganmälan med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i din bygganmälan till kommunen.

Klimatskal

547 900 kr

Huset kommer levererat i en nyckelfärdig modul utvändigt och invändigt isolerat. Det som kvarstår att färdigställa el & VA installationer, och bygga klart huset invändigt. Läs mer under leveransbeskrivning.

Nyckelfärdig modul

874 900 kr

I detta utförande kommer huset levererat helt nyckelfärdigt i en modul/moduler. Det som kvarstår är markarbeten, grund, inkoppling av el & VA, kommunhantering, projektledning och slutkontroll. Läs mer under leveransbeskrivning.

Entreprenadpaket från

1 114 800 kr

I vårt Entreprenadpaket ingår allt. Nyckelfärdig husmodul/moduler och samtliga entreprenadarbeten så som markarbete, grund, inkoppling el & VA, kommunhantering, projektledning och slutkontroll. Det går även att få kombinationen klimatskal och en totalentreprenad för entreprenadarbeten. Läs mer under leveransbeskrivning.

Börja bygga online

Teknisk information

Konstruktionen är anpassad utefter Husverkets husstandard och förutsättningar för rådande bostadskrav. Snölastzonen klarar 2,5 kN/m² men kan uppgraderas beroende på byggnadsort.

Takbeklädnad i plåt

Bärläkt 25x100mm

Ströläkt 28x45mm (Luftspalt)

Tyvek vindskyddsduk

Takstolar 45x195mm cc400 / Knauf mineralullsisolering 195mm

Ångspärr

Spikläkt 28x45mm cc300

Putsad slatspont 15x118mm

MDF paneler 11mm (alternativ finns som tillval)

Panel

Horisontell spikläkt 28x45mm

Vindduk

Vertikala reglar cc600 45×145 / 145 Knauf mineralullsisolering

Ångspärr

Horisontella reglar 45×45 cc 600 / 45 Knauf mineralullsisolering

Putsad slätspont 15x118mm

Trä- eller aluminiumfönster kan tillhandahållas på förfrågan

Putsad slätspont 15x118mm

Verikala reglar cc600 45×95 / 95 Knauf mineralullsisolering

Putsad slätspont 15x118mm

Interiör väggkonstruktion badrum

Putsad slätspont 15,118mm

Vertikala reglar cc600 45×95 / Knauf mineralullsisolering

Gypsum paneler 12,5mm

Gypsum paneler 12,5mm

Kiilto Kerasafe tätskikt

Klinker

PVC 3-glas fönster UV-1 med Isolerglas, vid modeller med större panoramafönster ingår härdat isolerglas

Vid val av planlösning med bastu ingår träfönster i utrymmet

Safco Vit kvalitetsytterdörr ingår som standard

Trä- eller aluminiumfönster kan tillhandahållas på förfrågan

Laminatgolv / Parkettgolv

Kährs Tuplex 3mm

Golvspån 22mm

Bjälklag 45×245 / Knauf mineralullsisolering 245mm

Cembritskiva 4mm

Frågor & svar

Det dyker ofta upp frågor som du kanske inte hittar svar på. Här har vi samlat de vanligaste frågorna som brukar förekomma vid husköp. Hör gärna av dig om du inte hittar svar på din fråga så hjälper vi dig.

Ja, det går att göra många ändringar på våra nyckelfärdiga attefallshus. I de allra flesta fall behövs inga ändringar göras då vi har ett stort sortiment som består av marknadens bästa modeller för permanentboende. Alla våra modeller har optimerade planlösningar och smarta anpassningar för att göra livet på 25 eller 30 m2 så praktiskt och bekvämt som möjligt. Ska ni bygga en attefallsbostad så är regelverket mycket reglerat angående vilka lagar som ska följas. Flexibiliteten kring gästhus/komplementbyggnader är större. Vi kan både anpassa och skräddarsy huset efter just dina önskemål. Exempel på förändringar är bland annat att flytta dörrar, ändra fönsterplaceringar, sätta in större fönsterpartier eller göra ändringar i planlösningen. Det mesta går att lösa. Hör gärna av dig med just dina önskemål så jobbar vi tillsammans med våra arkitekter för att ta fram den bästa lösningen.

 

Ingenting om du inte vill, förutom att bestämma vilken modell du vill ha och var du vill placera huset såklart! Anlitar du oss för en totalentreprenad så sköter vi all kommunhantering med bygganmälan/bygglov, markberedning, grund, schaktning samt anslutning av vatten, avlopp och el. Om du föredrar att göra dessa arbeten själv så går det också bra. I sådana fall får du instruktioner med ritningar på hur vi vill ha det förberett.

Ja, alla våra hus är isolerade och klarar av åretruntboende i det nordiska klimatet. För att kunna använda huset som åretruntboende måste attefallshuset följa Boverkets riktlinjer avseende komplementbostadshus. Detta innebär att standarden är densamma som för en vanlig villa eller lägenhet gällande bland annat säkerhet, isolering, byggnadskonstruktion, energivärden, tillgänglighetskrav och ventilationsflöden.

 

Kommunen ska enligt lag ge ett besked inom 4 veckor från att alla handlingar är kompletta. Ofta kan bara beställning av en karta från kommunen ta ca 2–4 veckor. Vi brukar rekommendera att man räknar med ca 8-12 veckor från start av anmälan.

Visa fler frågor och svar
icon 360 fitted

Visa detta hus i 360°

Här kan du uppleva huset invädigt!

Kliv in i huset

Välj bygglovshandlingar

Vi har tänkt på dig som vill sköta bygganmälan med kommunen på egen hand! Vi erbjuder färdiga ritningspaket som våra arkitekter tagit fram och kvalitetsäkrat. Beställ ett utav våra färdiga ritningspaket som du enkelt kan bifoga i din bygganmälan till kommunen. Efter registerad beställning kommer en säljare att kontakta er för att säkerställa alla detaljer på huset innan framtagandet av ritningar så som: Planlösning, Spröjs på fönster, Takfot och Fasadstruktur

Ritningspaket - Standard

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, utan situationsplan.

13 995 kr

Ritningspaket – Medium

Komplett ritningspaket för ett valfritt attefallshus, redo att skickas in till kommunen, med situationsplan.

16 995 kr