15P_1

Friggebod - 1 Serie Klassisk

Friggebod

15P_1

15 kvm
1
5,4m x 2,8m x 2,9m

Söker du ett lite mindre boende som kan inredas med både kök och badrum eller behöver du bara extra sovplatser? Då är en friggebod ett utmärkt val. När du beställer en nyckelfärdig friggebod så ingår alltid ett helkaklat och komplett badrum, ett kök samt ett allrum i en öppen och luftig planlösning. Alla våra friggebodar är dessutom vinterbonade som gör att vi kan lova ett kvalitativt inomhusklimat året om. Att skaffa sig en friggebod är inte bara härligt utan dessutom praktiskt då det inte kräver något bygglov och kan därför levereras till din tomt snabbt. Just denna modell har ett modernt pulpettak som ger ett elegant utseende som även kan kombineras fint med de flesta huvudbyggnader.

 

Produktion: ca 16-24 veckor
Leverans: 2-3 dagar
Klimatskal

0 kr

Priset avser utvändigt färdigt isolerad konstruktion inkl. leverans och montering. Läs mer under leveransbeskrivning.

Nyckelfärdig modul

531 900 kr

Priset avser utvändigt färdigt isolerad konstruktion inkl. leverans och montering. Läs mer under leveransbeskrivning.

Komplementbostad
Komplementbyggnad

Friggebod

15P_1

Planlösningsalternativ 1

Friggebod

15P_1

Planlösningsalternativ 2

Friggebod

15P_1

Planlösningsalternativ 3

Friggebod

15P_1

Planlösningsalternativ 4

Leveransbeskrivning

Utgåva: 2024.05 (Bilaga )

15-15m² Nyckelfärdigt

Version 2024.05
Husverket AB
5590003-4426
Munkforsplan 37, 123 47 Farsta
info@husverket.se
www.husverket.se

Leveransbeskrivning

Utgåva: 2024.05 (Bilaga )

Leveransinformation

Leveransbestämmelser Från att huset skickats till produktion är leveranstiden normalt inom 20 veckor och maximalt 28 veckor. Anpassade modeller, val av trä eller aluminiumfönster eller specialsnickerier kan påverka leveranstiden upp till 34 veckor. Röda dagar, högtider och andra storhelger kan påverka leveranstiden. Efter leveranstiden tar det normalt ca 4 veckor till färdigställande

Huset levereras normalt på en till tre dagar efter att huset lämnar fabriken, oavsett vart i landet huset ska levereras. Huset har plastfilm som transportskydd, detta tas bort före montering.

 

Framkomlighet Beställaren svarar alltid för att framkomlig bilväg finns tillgänglig till fastigheten från allmän väg fram. Vägen ska vara körbar för mobilkran och extra bred (4,5 m) lastbil utan tvångsstyrd bakaxel och släp (24 m) eller en trailer och 12 tons axeltryck. Om förutsättningarna för ovan inte finns och tomten är svåråtkomlig kan man oftast få till det med en omlastningsbil. Leverantörens entreprenörer gör bedömning på vad som krävs och om det finns eventuella hinder som behöver röjas exempelvis träd, buskar och annat dylikt som hindrar transportens framkomlighet för en säker leverans.

Om inte eventuella överenskomna förändringar på fastigheten har skett sedan Husverket, transport eller lyftkransfirman besiktigade fastigheten, fram tills leveransdagen står kunden ansvarig för extrakostnader eller konsekvenser detta kan medföra.

 

Transport Transportkostnaden av hus från fabrik i Borlänge, Litauen eller Estland till Nynäshamn alternativt Karlshamn ingår alltid i huspriset. Transportkostnaden från respektive hamn (Nynäshamn och Karlshamn) eller från vår svenska fabrik i Borlänge till slutdestinationen beräknas automatiskt i vårt system när du väljer kommunen huset skall levereras till och räknas in i det totala offert/avtalspriset.

 

Lyftkran Det ingår ett sammanlagt värde om 10 000 kr för lossning av hus med lyftkran. Vid behov av större kran, krav från myndigheter för särskilda tillstånd eller om byggarbetsplatsen är svåråtkomlig där till exempel en omlastningsbil behövs tillkommer alla kostnader över 10 000 kr. Vid offert/avtal görs alltid en första lyftkransbedömning där en beräknad lyftkranskostnad tas fram. Lyftkransbedömningen/specifikationen bifogas sedan som en bilaga till huvudavtalet.

med kranofferten faktureras till kund i samband med slutfakturan.

Tänk på att ha en reservbudget på ca 20 000 – 40 000 kr inkl. moms om exempelvis en större kran, kör-plåtar eller specifika tillstånd krävs som inte har kunnat kontrollerats eller om förutsättningarna förändrats efter att lyftkranskontrollen utfördes. Huset är försäkrat genom Husverket från att huset lämnar fabriken till att huset lyfts på plats på den förberedda grunden. Huset övergår till kundens egendom när huset har avlämnats. Det innebär att kunden skall försäkra huset vid leveransdagen. Vid leveransdagen skall även kunden skriva på ett leveransprotokoll.

 

Städning och sophantering I alla våra hus ingår grovstädning. Finstädning kommer behövas efter slutleverans. Sophantering ombesörjes av kund men kan beställas till som en extra tjänst om så önskas.

 

Betalning 

Betalningsplan Vi har alltid en fast betalningsplan med fyra olika betalningstillfällen.
Handpenning: 50 000 kr erlägges senast 10 dagar efter avtalsskrivning.
Start av produktion: 50% av köpeskilling erläggs när huset går till produktion.
Leverans: 45% av köpeskillingen erläggs senast den dagen huset transporteras till tomtgräns innan lyft av modul/moduler sker på grund.
Slutmontering: 5% av köpeskillingen erläggs efter godkänd slutkontroll, före tillträde.
Försäljningsvillkor Som utgångsstandard gäller standardritning och denna leveransbeskrivning. Möbler som garderober, soffa, matbord, tv och liknande ingår inte i leveransen om inget annat anges i köpeavtalet.
Avtalat pris gäller såvitt inga större svängningar på råvarupriser sker på marknaden. Leverantören har rätt att justera köpeskillingen dock max 8%.
Vid större påverkan har köpare och leverantör rätt att frånträda avtalet. Kund kan komma att debiteras för redan utförda arbeten och omkostnader som leverantör har haft i samband med projektet. Exempel på sådana omkostnader är handläggning av bygglovsprocessen, arkitektkostnader, övrig projektledning samt bokning och omkostnader för omstrukturering i produktion i samband med frånträdande av avtal.

Garantier/Trygghet

Garanti Samtliga huskonstruktioner och entreprenader innehar 2 års garanti. Vid projektavslut lämnas garantibevis tillsammans med skötselanvisningar som ligger till grund för gällande garantitider för respektive del. Reklamationer regleras enligt konsumentköplagen.
Slutkontroll En slutkontroll/besiktning kommer att utföras av Husverkets byggledare tillsammans med dig där ni går igenom huset i sin helhet för att säkerställa att huset uppfyller alla kvalitetspunkter. Om anmärkningar på huset uppmärksammas försöker vi (om möjligt) åtgärda anmärkningspunkterna direkt. Om material behöver beställas eller att det ej går att avhjälpa anmärkningen direkt så är Husverket skyldig att åtgärda anmärkningen enligt avtal.
Försäkringar I alla våra entreprenader ingår ansvarsförsäkring. Ett extra skydd för dig som kund om någon oförutsedd skada skulle inträffa på fastigheten eller projektet. Denna försäkring finns som en extra trygghet.
Friggebod ej anmälningspliktig åtgärd Normalt behöver du inte ansöka eller anmäla byggnation av friggebod till kommunen däremot kan det alltid vara bra att kommunicera vart du vill bygga huset på tomten så inget hinder föreligger.

 

Användningsområde Friggeboden kan användas till exempel som uthus, garage, förråd, växthus, gäststuga, bastu, poolhus eller båthus. Det viktiga är att den används som ett komplement till ett en- eller tvåbostadshus.

 

Grannemedgivanden Om du vill placera din friggebod närmare gränsen än 4,5 meter krävs medgivande av berörda grannar. Medgivandet bör vara skriftligt.

 

Strandskydd Om du bygger nära hav, sjö eller vattendrag krävs normalt strandskyddsdispens enligt miljöbalken. Kontakta byggnadsnämnden för mer information.

 

Allmän väg Vid placering i närheten av en allmän väg krävs tillstånd från länsstyrelsen för att uppföra eller bygga till en friggebod som kan påverka trafiksäkerheten. Detta gäller endast utanför detaljplanelagt område.

Ritningar/handlingar som ingår:
•Planritningar
•Fasadritningar
•Sektionsritningar
•Situationsplan

 

Standard och konstruktion Alla våra hus levereras i ett nyckelfärdigt utförande utvändigt. Huset levereras till tomten i ett stycke med lastbil.

 

Utvändig målning Alla hus kommer färdigmålade med en vattenresistent vit akrylatfärg. Utvändiga paneler är grundmålade en gång och överstrukna två omgångar. Valfri färgkod finns som tillval i både akrylatfärg och slam/linoljebaserad färg.
Takbeklädnad Falsat plåttak ingår för modeller med 7 graders taklutning eller större. Modeller med två graders taklutning ingår papptak/bitumen. Som tillval finns även ytbehandlade betongtakpannor, detta funkar för hus med större taklutning än 14 grader.

 

Takavvattning Hängrännor och stuprör i plåt.

 

Tak Takbeklädnad i plåt
Bärläkt 25×100 mm
Ströläkt 28×45 mm (Luftspalt)
Tyvek Vindskyddsduk Takstolar 45×145 mm cc600 mm / Knauf ECOSE® mineralullsisolering 145 mm
Plastfilm / Ångspärr
Spikläkt 28×45 mm cc300
Putsad slätspont 15×118 mm
Takdimensionering/snölaster Husens bärande delar är dimensionerade för snözon 2,5 kN/m2. Hus för snözon 3–5,5 kN/m2 kan erbjudas mot pristillägg.
Plåt Takfotsplåt, fönsterbleck, överbleck (Fodermodeller) i vit, antracit och svart ingår. Alternativa kulörer finns som tillval.
Yttervägg Panel (Stående eller liggande)
Horisontell spikläkt 28×45 mm
Vertikal spikläkt/luftspalt 28×45 mm
Vindduk
Vertikala reglar cc600 45×95 mm / Knauf ECOSE® mineralullsisolering 95 mm
Plastfilm/Ångspärr
Horisontella reglar 45×45 mm cc600 / Knauf ECOSE®
mineralullsisolering 45 mm
Putsad slätspont 15×118 mm
Fönster och dörrar PVC 3-glas fönster UV-1 med Isolerglas. Vid modeller med större panoramafönster ingår härdat isolerglas. Vid val av planlösning med bastu ingår träfönster i utrymmet. Safco Vit kvalitetsytterdörr ingår som standard. Trä- eller aluminiumfönster kan tillhandahållas på förfrågan./td>
Golvbjälklag Laminatgolv / Parkettgolv
Kährs Tuplex 3 mm
Golvspån 22 mm
Bjälklag 45×245 mm / Knauf ECOSE® mineralullsisolering 245 mm
Cembritskiva 4 mm
Innervägg Putsad slätspont 15×118 mm
Vertikala reglar cc600 45×95 / Knauf mineralullsisolering 95 mm
Putsad slätspont 15×118 mm
Interiör väggkonstruktion Putsad slätspont 15×118 mm
badrum Vertikala reglar cc600 45×95 mm / Knauf mineralullsisolering 95 mm
Gypsum paneler 12,5 mm
Kiilto Kerasafe tätskikt
Klinker
Interiört golvbjälklag badrum Klinker
Kiilto Kerasafe tätskikt
Avjämningsmassa
Golvspån 22 mm
Bjälklag 45×220 mm / Knauf Mineralullsisolering 220 mm
Cembritskiva 4 mm
Ventilation Mekanisk frånluftsventilation med friskluftsventiler dimensionerad för husstorlek. Friskluftsventiler är försedda med damm- och insektsfilter.
El Alla El-installationer i husen är genomgående av märket Schneider. LED-Spotlights med strömbrytare ingår i alla våra modeller enligt ritning. Uttag och strömbrytarknappar är monterade till samtliga utrymmen. El-centralen till hus i form av automatsäkringsskåp med jordfelsbrytare. Mediacentral för tele, TV och data finns som tillval. (Samlingsplats för inkommande kommunikationskablar ingår)
Vatten och avlopp Uponor alternativt Tece vattenrörsystem. Varm- och kallvattendistribution genom fördelarskåp. Varmvattenberedare 80 L med inbyggnadsskåp. Samtliga rördragningar är dolda i konstruktionen.
Uppvärmning Direktverkande El-radiatorer enligt ritning. Luftvärmepump med vattenburet golvvärmesystem finns som tillval.
Kök Platsbyggt och färdigmonterat kök speciellt anpassat för varje husmodell. Laminerade köksluckor i vitt. Rostfria raka kökshandtag. Bänkskiva och stänkskydd i laminat. Diskho i rostfritt stål med blandare. Vitvaror ingår ej men finns som tillval. Flera olika alternativ finns som tillval.
Badrum Grått klinkergolv 20×20 mm med mörkgrå fog och vitt kakel 25×40 mm på väggar med ljusgrå fog. Golvstående wc-stol från Gustavsberg. Tvättställsblandare och duschblandare med handdusch och upphängning från Grohe. Porslintvättställ och eldriven handdukstork.

Förberedelse för installationsdragning till tvättmaskin och torktumlare ingår ej men kan väljas som tillval. Tätskikt är monterat efter Kiiltos monteringsanvisningar och uppfyller branschreglerna för våtrum. Golvbrunn från Purus.

Bastu Vid köp av en modell med bastu ingår asp/granpanel i tak och på väggar, två nivåer av bastulavar i asp, grå klinker 30×30 på golv, bastuaggregat med på- och avslags funktion på aggregatet, belysning bakom ryggstöd och frisklufts ventil anpassad för bastu.
Listverk Övergångar mellan tak, vägg och golv samt vid sammanfogningar av moduler har lister.

Avvikelser på ovan kan förekomma beroende på val av material.

Totalentreprenad

Personlig projektledare När du köper ett hus utav oss ingår en personlig projektledare med specialistkompetens i varje enskilt processflöde. De projektledare som kommer guida dig genom processen fram till ett inflyttningsklart hus är:
•Din Säljande projektledare
•Din bygglovshandläggare som hanterarbygganmälan/bygglovsprocessen
•Din Projektledare för bygg och entreprenad
Under hela processen kommer löpande digital information mejlas ut av respektive yrkesgrupp om processen framåt.
Detta innebär en extra trygghet för er genom hela processen.
Markarbete Standard utgrävning för markyta där huset ska placeras, standardfyllning av grusmaterial inklusive packning, schaktning för avlopp, el, vatten och tom-rör för fiber 30 m. Avloppsrör, vattenledning samt el-rör inklusive elkabel och tomrör för fiber ingår även dessa 30 m.
Grund Vid val av totalentreprenad från Husverket så väljer du vilket grundpaket du önskar. Du kan välja mellan blockgrund, plintgrund eller en isolerad uteluftsventilerad grund. Beroende på hur markförutsättningar ser ut så kan vissa grundtyper vara att rekommendera eller det alternativet som krävs för att vi ska kunna garantera en stabil grund till våra hus.
Möjliga husgrunder i vår totalentreprenad:
•Isolerad uteluftsventilerad grund 60 cm djup med 100isolering & ventiler.
•Plintgrund (Funkar vid bergunderlag. Vid byggnation i norraSverige krävs tilläggsisolering i bjälklag alternativt isoleradgrund).
•Blockgrund på bädd (Vid byggnation i norra Sverige krävstilläggsisolering i bjälklag alternativt isolerad grund).
El Inkoppling av el görs från befintlig el-central från huvudbyggnad (två meter invändig dragning ingår) alternativt fasadmätarskåp eller markmätarskåp vid tomtgräns vid nyanslutning. Isolationstest på elsystemet och egenkontroll ingår samt utförs av behöriga el-företag registrerade hos elsäkerhetsverket.
Vatten och avlopp Från anslutningspunkt till det nya huset, provtryckning av Va-systemet och egenkontroll ingår samt utförs av certifierad VVS-företag.
Slutkontroll Efter leveransen av ditt hus gör vi en slutkontroll tillsammans med vår byggledare för att kunna säkerställa att huset uppfyller alla kvalitetspunkter vi står för. När vi är färdiga levereras ett kvalitetsdokument/egenkontroll från produktion och en länk till din huspärm.
Övrigt Ingår alltid vid köp av entreprenadpaket från Husverket:
•AnsvarsförsäkringVi reserverar oss för eventuella tryckfel i denna leveransbeskrivning.Ett urval utav material och varumärken som används i våra hus.

 

Totalentreprenad är enkelt!

Väljer du Husverkets totalentreprenad kan du känna dig trygg och luta dig tillbaka. Alla våra hus tillverkas i våra varma fabriker och levereras alltid med hög färdigställande grad. Husen tillverkas inomhus i torr och skyddad miljö och när de lämnar fabriken är alla innerväggar, tak, vatten, el och avlopp färdiga, nästintill helt färdigställda för inflyttning. Med totalentreprenad tar vi även ansvar för grund- och markarbeten så att du som kund inte behöver fundera över det. Vi lyfter huset på den förberedda grundkonstruktionen med lyftkran och kopplar in vatten, avlopp och el, som förberetts innan leverans av Husverket. Nedan kan du se vad som ingår i en totalentreprenad förutom huset vilket levereras enligt slutlig beställning.

Vad ingår i entreprenaden?

Personlig projektledare
Bygganmälan/Bygglovshantering
Hjälper till med sakkunniga vid särskilda krav från kommunen
Kontrollera kranplats och ta ansvar
Tomtbesök med kund och entreprenörer (hus från 50 kvm)
Byggstartsmöte (hus från 50 kvm)
Planering av rör och kulvert samt 30 meters ingrävning av vatten, el och avlopp från husgrunden
Avsinglad yta 0,5 - 1 meter runt grunden
Montering av grund
Inkoppling av el
Inkoppling av vatten och avlopp
Ansvarsförsäkring
Slutkontroll av certifierad besiktningsman

Har du frågor och vill ha svar?

Vi hjälper dig, tveka inte på att höra av dig!

Tänk på att det är mycket information att ta in för någon som inte är insatt i hur en byggprocess fungerar. Vi tar gärna på oss hela arbetet från start till mål. Det enda du behöver göra är att välja modell och placering på din tomt. Vi levererar villor, fritidshus, attefallshus & friggebodar till hela landet!

Vi är bara ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig att komma vidare och svara på alla tänkbara frågor.

Post & Besöksadress:

Munforsplan 37
123 47 Farsta
Stockholms län

Tel växel: 08-38 43 80
Email: info@husverket.se
www.husverket.se

Visningshus

Vill du titta på något av våra hus? Kontakta oss och boka en tid så ger vi dig en guidad tur i våra visningshus som är belägna i anslutning till vårt huvudkontor i södra Stockholm. Där visar vi olika husmodeller som löpande byts ut. Utöver det har vi även ett showroom där vårt stora sortiment av tillval samt olika färg- och materialval finns att se. Vill du istället titta på ett hus någon annanstans? Vi har flera visningshus utspridda i landet, kontakta oss för mer information.

Vart finns våra hus?

  • Munkforsplan 37, 123 47 Farsta / Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö
  • Ludvika
Standard och tillval från ledande leverantörer