25.2M.1

Attefallshus - 1-serie

Attefallshus

25.2M.1

25 kvm
2
6,8m x 3,7m x 3,9m

Vår storsäljare med mansardtak! Detta hus är lagom rakt igenom och det är med stor sannolikhet därför som huset också är vår storsäljare. Det är inte vår smalaste modell och inte vår bredaste, inte den med störst eller flest fönsterpartier men inte heller den med minst. Nämligen det perfekta mittemellan huset. Husets karaktär och arkitektur passar lika utmärkt in i äldre bostadskvarter som i nya. Med en mycket flexibel och lättmöblerad planlösning så har du en fullträff. Loftet mäter ca 8,5 m² vilket ger dig stora inredningsmöjligheter med plats för både en dubbelsäng och extra förvaring. Detta är modellen för dig som vill ha ett smakfullt och funktionellt hus!

Produktion: 16-24 veckor
Leverans: 2-3 dagar
Klimatskal

467 900 kr

Priset avser utvändigt färdigt isolerad konstruktion inkl. leverans och montering. Läs mer under leveransbeskrivning.

Nyckelfärdig modul

751 900 kr

Priset avser utvändigt färdigt isolerad konstruktion inkl. leverans och montering. Läs mer under leveransbeskrivning.

Komplementbostad
Komplementbyggnad
Verkligheten kan förändras mot alla dessa arkitektoniska bilder

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 1

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 2

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 3

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 4

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 5

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 6

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 7

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 8

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 9

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 10

Attefallshus

25.2M.1

Planlösningsalternativ 11

Leveransbeskrivning

Utgåva: 2023.09 (Bilaga )

25-50m² Nyckelfärdigt

Version 2023.09
Husverket AB
5590003-4426
Munkforsplan 37, 123 47 Farsta
info@husverket.se
www.husverket.se

Leveransbeskrivning

Utgåva: 2023.09 (Bilaga )

Om företaget

Om Företaget / Avtalspart

Husverket AB är marknadsledande inom tillverkning och försäljning av hus moduler som designas, byggs och levereras som nyckelfärdiga alt delvis färdiga Attefallshus och fritidshus. Husverket har totalt tre produktionsanläggningar där den svenska modulhus fabriken är belägen i Borlänge (Stern Husmoduler AB). Vår första husfabrik som vi startade upp är belägen i Litauen och den tredje produktionsanläggning finns belägen i Estland.

Husverket är en del av Sterngruppen AB som är en snabbväxande koncern inom hus- & fastighetsbranschen där Husverket AB, Stern Bostad AB, Stern Fastigheter AB samt Stern Husmoduler AB ingår.

BOLAGSUPPGIFTER
Husverket AB
Org.nr: 559003-4426
Munkforsplan 37  123 47 Farsta

Innehåll

Leveransdeklarationen är en detaljerad beskrivning som utöver Köpeavtal, Allmänna villkor och Ritningar beskriver vad som ingår i vårt åtagande. Den beskriver varje byggnadsdel i skrift, där även dimensioner och övrig teknisk information framgår. Själva flödet under hela byggprocessen samt extra tjänster som kan väljas till och extra kostnader som kan tillkomma är andra delar som beskrivs.
Husen utvecklas kontinuerligt och vissa anpassade hus kan skilja sig i konstruktion och material vilket kan medföra att de avviker från denna beskrivning. Husverket förbehåller sig rätten till ändringar i material och konstruktioner utan föregående meddelande. Dimensioner/mått kan komma att ändras.

Våra fabriker

Våra hus byggs i våra svenska modulhus fabriker i Litauen och Estland. När det gäller vissa hus modeller och när det är hög belastning i produktionen kan vi även tillverka husen i Borlänge, Sverige där vi tillverkar större beställningar åt företag och myndigheter. Mot tillägg kan du som kund välja att producera huset i Borlänge.

Större bostads utvecklare och exploatörer som gör mängd beställningar kan alltid besöka vår fabrik och göra egna inspektioner innan leverans till tomt. Husen byggs med lokala råvaror vilket möjliggör både lägre priser och ett mindre klimat avtryck.

Kvalitetssäkring och byggmetod

Genom att bygga våra hus i en kontrollerad produktionsmiljö inomhus uppnår vi flera fördelar. Det är bättre ljus och miljö för både personal och material samt det är enklare att kvalitetssäkra alla steg i byggandet.

Vi bygger hela ditt hus i vår fabrik, såväl in- som utvändigt. När allt byggs under samma tak kan vi kontrollera fukt problematik, detaljer och kvalité i alla led.

Garantier

Samtliga huskonstruktioner och entreprenader innehar 2 års garanti. Vid projekt avslut lämnas garantibevis tillsammans med skötsel anvisningar som ligger till grund för gällande garantitider för respektive del. Reklamationer regleras enligt konsumentköplagen.

Försäkringar

I alla våra entreprenader ingår ansvarsförsäkring. Ett extra skydd för dig som kund om någon oförutsedd skada skulle inträffa på fastigheten eller projektet. Denna försäkring finns som en extra trygghet.

Nybyggnads försäkring kan tecknas mot tillägg och gäller då i 10 år.

Tänk på att vid leveransdagen skall det tecknas en försäkring för huset då äganderätten övergår till kunden.

 

Betalplan

Vi har alltid en fast betalningsplan med fyra olika betalningstillfällen.

Handpenning: 30 000 kr erläggs senast 10 dagar efter avtalsskrivning.

Startbesked: 50% av köpeskillingen erläggs när huset går till produktion.

Leverans: 45% av köpeskillingen erläggs senast den dagen huset transporteras till tomtgräns innan lyft av modul/moduler sker på grund.

Slutkontroll: 5% av köpeskillingen erläggs efter godkänd slutkontroll, före tillträde.

Försäljningsvillkor

Som utgångsläge gäller standardritning och denna leverans beskrivning. Möbler som garderober, soffa, matbord, tv och liknande ingår inte i leveransen om inget annat anges i köpeavtalet. Avtalat pris gäller såvitt inga större svängningar på råvarupriser sker på marknaden. Leverantören har rätt att justera köpeskillingen dock max 6%.
Vid större påverkan har köpare och leverantör rätt att frånträda avtalet. Kund kan komma att debiteras för redan utförda arbeten och omkostnader som leverantör har haft i samband med projektet. Exempel på sådana omkostnader är handläggning av bygglovsprocessen, arkitektkostnader, övrig projektledning samt bokning och omkostnader för omstrukturering i produktion i samband med frånträdande av avtal.

Standard och konstruktion

Vad ingår i våra hus? Allt material nedan ingår i våra standardiserade nyckelfärdiga hus. Vissa avvikelser kan förekomma vid framtagandet av produktions ritningar.
Alla våra hus levereras i ett nyckelfärdigt utförande både invändigt och utvändigt. Huset kommer i nyckelfärdiga moduler där vissa större modeller kan levereras i två eller flera moduler som sedan monteras ihop på slutdestinationen.
Modul konstruktionen tillverkas i kraftiga dimensioner av trä som har CE-kvalitetsmärkning, detta säkerställer att huset och konstruktionen är stabil och hållfast. Tack vare den starka träkonstruktionen går det även att flytta huset om man senare önskar en annan placering av sitt hus.
Tak Plåttak (klick tak)
Bärläkt 28×70 mm cc 500
Ströläkt 22×45 mm (luftspalt) cc 600
Vindskyddsduk
Takstolar 45×195 mm cc 600
(Mineralulls isolering 195 mm)
Diffusionsspärr
Glespanel 28×70 mm cc 300
Innerpanel (Kvalitativ slätspacklad furupanel 8% fukthalt) 15 mm
Laster Alla våra hus är dimensionerade för snözon 2,5 kN/m2. Extra förstärkning för snözon 3–5,5 kan erbjudas mot pristillägg.
Yttervägg Stående panel 22 mm
Spikläkt 22×45 mm
Luftningsläkt 22×45 mm
Vindskyddsduk
Väggreglar 45×145 mm cc 600
(Isolering 145 mm)
Spån/OSB-skiva 12 mm
Diffusionsspärr (ej våtrum)
Horisontella reglar 45×45 mm cc 600
(Isolering 45 mm)
Innerpanel (Kvalitativ slätspacklad furupanel 8% fukthalt) 15 mm
Golvbjälklag Ek-Laminatgolv (andra laminat/parkettgolv finns som tillval)
Tuplex Underlag m. diffusionsspärr 3 mm
Golvspånskiva / Golv OSB 22 mm
Bjälklag 45×245 mm 600
(Isolering 245 mm)
Cembritskiva 4 mm
Golvbjälklag badrum Klinker grå 30×30 med grå fog
Fix
Tätskikt
Flytspackel med armeringsnät
Golvspånskiva / OSB-golv 22 mm
Bjälklag 45×220 mm cc 300
(Isolering 220 mm)
Cembritskiva 4 mm
Mellanbjälklag (Loft) Ek-Laminatgolv (andra laminat/parkettgolv finns som tillval)
Underlag 3 mm
Golvspånskiva 22 mm
Bjälklag 45×95 mm cc 300
Innertak 15 mm
Innervägg Innerpanel (Kvalitativ slätspacklad furupanel 8% fukthalt)
15 mm
Reglar 45×145 mm
(Isolering 145 mm)
Innerpanel (Kvalitativ slätspacklad furupanel 8% fukthalt) 15 mm
Innervägg våtrum Innerpanel (Kvalitativ slätspacklad furupanel 8% fukthalt) 15 mm
Regelstomme 45×95 mm cc 450
(Mineralulls isolering 95 mm)
(Kortling för infästning 45 mm)
Fermacell / Våtrums gips 12 mm
Tätskikt
Fix
Kakel vit blank 25×40 med ljusgrå fog
Utvändig målning Alla hus kommer färdig målade med en vatten resistent vit akrylat färg. Utvändiga paneler är grundmålade en gång och överstrukna två omgångar. Valfri färgkod finns som tillval i både akrylat färg och slam/linoljebaserad färg.
Fönster och dörrar Enligt planlösning.
PVC 3-glas fönster i vit med UV-1. Vid modeller med större panoramafönster ingår härdat isolerglas. Vädringsläge samt inåtgående dörrar ingår i standard om inget annat anges på fasadritningarna. Trä- eller aluminium fönster finns att välja till. Vid val av planlösning med bastu ingår trä fönster i utrymmet. Safco vit kvalitets ytterdörr med Assa Abloy dörrlås ingår som standard.

 

Plåt Takfotsplåt, fönsterbleck, överbleck i vit, antracit och svart ingår. Alternativa kulörer finns som tillval.
Avvattning Hängrännor och stuprör av plåt i vitt, antracit eller svart ingår. Alternativa kulörer finns som tillval. Lövsil och påkoppling till dräneringsrör kan tillhandahållas mot tillägg.
Uppvärmning El-radiatorer ingår enligt ritning. Luftvärmepump och vattenburet golvvärmesystem med frånlufts värmepump finns som tillval.
Ventilation Mekanisk frånlufts ventilation (Paxfläkt) med frisklufts ventiler. Vid val av frånlufts värmepump hanterar pumpen frånluften i huset.
Badrum Alla våra badrum är kompletta. Många tillval finns att göra på Bygg online. Standard är följande:• Grått klinkergolv 30 x 30 cm med mörkgrå fog.
• Kakel vit blank 25 x 40 cm på väggar med ljusgrå fog.
• WC från Ifö alt Gustavsberg.
• Tvättställ vit 50 cm.
• Tvättställs blandare Grohe / Oras.
• Duschset (Blandare, handdusch och upphängning) från Grohe / Oras.
• Spotlights.
• Varmvattenberedare 80L Gorenje / Ariston / Electrolux / Nibe
• Pax frånlufts fläkt.
• Golvbrunn från Purus. Förberedelse för installations dragning till tvättmaskin och torktumlare ingår ej finns som tillval. Tätskikt är monterat efter Kiiltos monteringsanvisningar och uppfyller branschreglerna för våtrum.
Kök Platsbyggt och färdigmonterat kök speciellt anpassat för varje husmodell. Möjlighet att uppdatera kök finns i Byggonline. Standard är följande:
• Laminerade köksluckor i vitt.
• Rostfria raka kökshandtag.
• Bänkskiva och stänkskydd i valfri laminerad skiva från vårt sortiment.
• Diskho i rostfritt stål.
• Köksblandare från Grohe / Oras (med diskmaskins avstängning vid köp av diskmaskin).Vitvaror ingår ej. Flera olika alternativ finns som tillval.
Trappa/loft stege Alla hus och planlösningar är unika. Det ingår alltid vitmålad trappa eller loft stege i våra tvåvånings/loft modeller. Du kan mot tillägg välja mellan olika utföranden. Fråga din säljare vilka trappor som funkar för just din modell.
Listverk Övergångar mellan tak, vägg och golv samt vid sammanfogningar av moduler har trä eller aluminium lister.
El och belysning Alla El-installationer och inkopplingar i husen sker i vår fabrik och är utförda av certifierade elektriker som uppfyller EU:s normer.
El-dragningar och installationer i husen är dolda i konstruktionen för att maximera design och utseende. Uttag och strömbrytarknappar är genomgående av märket Schneider/Malmbergs och är monterade på ett sätt så de kan tillgodose samtliga utrymmen.
LED-Spotlights med strömbrytare ingår i alla våra modeller enligt ritning. El-centralen är utrustad med automat säkringar och jordfelsbrytare. Mediacentral för tele, TV och data finns som tillval (Samlingsplats för inkommande kommunikations kablar ingår).
Vatten och avlopp Samtliga rör dragningar och inkopplingar i husen sker i vår fabrik och är utförda av rörmokare. De flesta vatten och avloppsledningar förläggs dolt i konstruktionen och de leverantörer vi arbetar med är Uponor, LK alternativt Tece vattenledningssystem.
Varm- och kallvatten distribution sker genom fördelarskåp och via en varmvattenberedare som rymmer 80 L med inbyggnadsskåp.
Grund och markarbeten Markarbeten och grund ingår ej i husleverans. Du kan välja till ett Entreprenadpaket som tillval. Se beskrivning Entreprenadpaket.
Avvikelser på ovan kan förekomma beroende på val av material.

Avvikelser på ovan kan förekomma beroende på val av material.

 

 

Kommunala Processen

Kommunhantering och ansökningshandlingar

Vi besitter bred erfarenhet och kompetens när det gäller kontakt med kommuner och myndigheter. För att säkerställa att kommun hanteringen hanteras så snabbt och effektivt som möjligt så hanterar vi all kommunikation med kommunen och eventuella myndigheter gällande er bygglovsansökan. Vi tar fram samtliga ritningar och handlingar (enligt avtal), vi färdigställer en komplett ansökan och skickar in denna tillsammans med samtliga handlingar till kommunen för handläggning. Vi är även med i tekniska samråd, driver beviljat lov vidare till ett startbesked. När huset är färdigställt driver vi även processen med att få ett slutbesked så att inflyttning kan ske i det nya huset. Bygganmälan/bygglovshantering är obligatoriskt vid köp av hus och ingår i vårt Entreprenadpaket. Om ett Entreprenadpaket inte tecknas tillkommer en kostnad om 29 995 kr inkl. moms för en bygganmälan och 34 995 kr inkl. moms för ett bygglov. Vi erbjuder även sakkunniga vid särskilda krav från kommunen.

Ritningar

Vi hjälper er med huvudritning, bygglovsritningar samt teknisk beskrivning för bygganmälan/bygglov. När startbesked mottagits producerar vi tillverknings ritningar/detaljerade konstruktions handlingar. Har du en anpassad modell färdigställs ritningar för el-, vatten-, avlopp-, värme-, och ventilations installationer innan produktion.
Vissa hus kan behöva modifieras och/eller kompletteras för att klara energikrav beroende på utförande och geografisk placering. Det kan exempelvis krävas tilläggsisolering, annan typ av husgrund, uppvärmningssystem mm. Det kan även krävas en ny energiberäkning beroende på vart huset skall byggas samt hur det ska nyttjas. Energiberäkning krävs ej för hus avsedda att ha en lägre energianvändning än 25% av en helårsförbrukning.
Vid uppförande av markarbeten och grund av byggherren tillhandahåller vi ritningar som avser grundens yttermått, vikter för att dimensionera grunden och mått för tekniska detaljer. Tänk på att du som byggherre bär ansvar att grunden och markunderlaget dimensioneras för ortens gällande bestämmelser (projektering ingår normalt från grundmaterialsleverantör). Projektering och ritningar för markplanering ingår ej.
Ritningar/handlingar som ingår vid köp av kommunhantering och hus (Gäller endast kataloghus):
• Planritningar
• Fasadritningar
• Badrumsritning
• Köksritning
• Sektionsritningar
• Detaljritningar
• Installationsritning
• Ventilationsritning
• El-ritning
• Grundritning för normala markförhållanden (enbart vid köp av Entreprenadpaket)
• Situationsplan
• Fuktskydds beskrivning
• Brandskydds utlåtande konstruktion (ej placering)
• Luftflödes protokoll
• Material och kulör beskrivning
• Grund beskrivning
• Kontrollplan small
Ritningar/handlingar som inte ingår:
• Energiberäkning
• Snölastberäkning
• Geoteknisk undersökning/Permabilitetstest (Kan krävas vid
krav från kommun eller om markens hållfasthet inte är tillräcklig)
• Täthetsprovning (Finns som tillval)
• Brandskyddsutlåtande för placering av hus (Finns som tillval)
• Avloppsansökan (Finns som tillval)
• Strandskyddsdispensansökan (Finns som tillval)
• Marklov (Finns som tillval)
• Nyanmälan El-anslutning och VVS-anslutning (Hanteras av byggherre)

Brandskydd och brandklassning

Brandskyddsutlåtande konstruktionsdokumentation ingår för våra standardmodeller. I det fall särskild brandskyddsdokumentation krävs eller en egenritad modell har tagits fram anlitas en konsult för att ta fram detta utlåtande och kostnad för detta debiteras byggherren.
Brandklassning kan komma att krävas av kommunen och kan vanligtvis beräknas innan avtal och därmed inkluderas i avtalet.
Skulle kommunen kräva en större brandklassning än beräknad tillkommer kostnader som debiteras byggherren. Planerar kunden att ha huset närmare än 8 m till en annan byggnad krävs brandklassning samt att fönstertypen kan behöva ändras.

Anpassade husmodeller och övrigt

Vid uppritning av en egen husmodell eller anpassningar av huspärm för specialanpassade hus faktureras kunden med 990 kr/tim. Om kunden efter inskickad bygganmälan/bygglovsansökan till kommunen önskar göra ändringar i denna förbehåller sig Leverantören rätt att debitera en timkostnad om 1 000 kr/h (inkl. moms) för tillkommande arbete. Om kommunen däremot kräver ändringar debiteras Kunden inget extra för Leverantörens arbete.

Entreprenadpaket

Vad ingår?

Alla våra hus levereras helt kompletta. I standard paketet ingår leverans av husmodulerna och färdigställande på plats. Om vi ej ansvarar för en Entreprenad skall mark och grundarbete samt framdragning av anslutningspunkter för vatten, avlopp och el vara förberett (enligt ritning) senast leveransdagen. Vi tar vid efter färdigställd grund. En elektriker och rörmokare behöver efter leverans och montering av modulerna koppla in huset. Sedan utförs ett isolationstest på elanläggningen samt provtryckningstest och kontroll på vatten och avloppsanläggningen i huset. Markentreprenören behöver till vissa grundtyper och källarvåningar i efterhand även motfylla huset med grusmaterial runtom.
Du kan alltid välja till ett Entreprenadpaket från oss. Vi gör då allt, ansöker om bygganmälan eller bygglov, utför markarbete, uppförande av grund, inkoppling och driftsättning av el och VA samt projektleder byggprojektet till färdigställande av hus. Nedan finner du en mer detaljerad beskrivning gällande vårt Entreprenadpaket.

Entreprenadpaket / Installationspaket

I vårt Entreprenadpaket ingår allt nedan. Du kan om du vill utföra en del av arbeten själv välja Installationspaket. Allt som är stjärnmarkerat kan du välja att utföra själv. Bygganmälan/bygglovshantering – Korrespondens med kommunen, tekniskt samråd, slutsamråd och kommunikation med sakkunniga. Framtagning av kompletta bygglovshandlingar för hela ditt projekt såsom A-ritningar, K-ritningar och övrig dokumentation.

Produktionsmöte– När du väl får startbesked bokas ert hus in i vårt produktionsschema och ni får ett datum för start av produktion. Vi bokar även in ett produktionsmöte där vi går genom er produktionsorder samt startbesked. Här finns möjligheten att göra dom absolut sista interiöra korrigeringarna innan produktion.

*Markarbete – Standard utgrävning för markyta där huset ska placeras, standardfyllning av grusmaterial inklusive packning, schaktning för avlopp, el, vatten och tom-rör för fiber 30 m. Avloppsrör, vattenledning samt el-rör inklusive elkabel och tomrör för fiber ingår även dessa 30 m.

*Grund – Vid val av ett Entreprenadpaket från Husverket så väljer du vilket grundpaket du önskar. Du kan välja mellan blockgrund, plintgrund eller en isolerad utelufts ventilerad grund. Beroende på hur mark förutsättningar ser ut så kan vissa grundtyper vara att rekommendera eller det alternativet som krävs för att vi ska kunna garantera en stabil grund till våra hus. Lyftkran– Ett värde av 12 000 kr ingår i huspriset. Vid varje unikt projekt tar vi fram en offert gällande de kostnader som bedöms för lyftkran beroende på vilket hus och hur långt man skall lyfta.

Montering– Våra egna montörer placerar huset på plats och färdigställer huset i sin helhet.

*El – Installation/påkoppling av el från anslutningspunkt till det nya huset, isolationstest på elsystemet och egenkontroll ingår samt utförs av behöriga el-företag registrerade hos elsäkerhetsverket.

*Vatten och Avlopp (VA) – Från anslutningspunkt till det nya huset, provtryckning av Va-systemet och egenkontroll ingår samt utförs av certifierad VVS-företag.

Ansvarsförsäkring– I alla våra entreprenader ingår ansvarsförsäkring. Ett extra skydd för dig som kund om någon oförutsedd skada skulle inträffa på fastigheten eller projektet.

Slutkontroll– Efter leveransen av ditt hus gör vi en slutkontroll tillsammans med vår byggledare för att kunna säkerställa att huset uppfyller alla kvalitetspunkter vi står för. När vi är färdiga levereras ett kvalitetsdokument/egenkontroll från produktion och en länk till din huspärm.

Personlig projektledning När du köper ett hus utav oss ingår en personlig projektledare med specialistkompetens i varje enskilt processflöde. De projektledare som kommer guida dig genom processen fram till ett inflyttningsklart hus är:• Din Säljande projektledare
• Din bygglovshandläggare som hanterar bygganmälan/bygglovsprocessen
• Din Projektledare för bygg och entreprenad under hela processen kommer löpande digital information mejlas ut av respektive yrkesgrupp om processen framåt.
Detta innebär en extra trygghet för er genom hela processen.
Övriga kostnader Sprängning, pålning, hantering av stora sprängstenar, finplanering, bortförande av massor, sophantering, borttagning av trädrötter, borrning för brunn, avloppspump eller avloppslösning mm (kan tillhandahållas mot extra kostnad). Detta offereras efter ett platsbesök mot ett fast pris.
Kostnader för t.ex. kommunhantering (ingår i Entreprenadpaket), anslutningsavgifter, kontrollansvarig, inmätning, sotarintyg för fläkt, IM kanal eller kamin, certifierad besiktningsman, utsättning och lägeskontroll (kan tillhandahållas mot extra kostnad) även kallad ”byggherrekostnader”.Vi rekommenderar att ni har en reservbudget utöver offerten på 40 000 – 70 000 kr för attefallshus och ca 150 000 kr för fritidshus. Detta för att ta höjd för om extra kostnader skulle uppkomma gällande de poster som inte ingår i vårt Entreprenadpaket.
Leverans och färdigställande
Produktion och Leveranstid Från att huset skickats till produktion är leveranstiden normalt inom 20 veckor och maximalt 28 veckor. Anpassade modeller, val av trä eller aluminiumfönster eller specialsnickerier kan påverka leveranstiden upp till 34 veckor. Röda dagar, högtider och andra storhelger kan påverka leveranstiden. Efter leveranstiden tar det normalt ca 4 veckor till färdigställande
Framkomlighet

 

Beställaren svarar alltid för att framkomlig bilväg finns tillgänglig till fastigheten från allmän väg fram. Vägen ska vara körbar för mobilkran och extra bred (4,5 m) lastbil utan tvångsstyrd bakaxel och släp (24 m) eller en trailer och 12 tons axeltryck. Om förutsättningarna för ovan inte finns och tomten är svåråtkomlig kan man oftast få till det med en omlastningsbil. Leverantörens entreprenörer gör bedömning på vad som krävs och om det finns eventuella hinder som behöver röjas exempelvis träd, buskar och annat dylikt som hindrar transportens framkomlighet för en säker leverans.
Om inte eventuella överenskomna förändringar på fastigheten har skett sedan Husverket, transport- eller lyftkransfirman besiktigade fastigheten, fram tills leveransdagen står kunden ansvarig för extrakostnader eller konsekvenser detta kan medföra.
Transport Transportkostnaden av hus från fabrik i Borlänge, Litauen eller Estland till Nynäshamn alternativt Karlshamn ingår alltid i huspriset. Transportkostnaden från respektive hamn (Nynäshamn och Karlshamn) eller från vår svenska fabrik i Borlänge till slutdestinationen beräknas automatiskt i vårt system när du väljer kommunen huset skall levereras till och räknas in i det totala offert/avtalspriset.
Lyftkran Det ingår ett sammanlagt värde om 12 000 för lossning av hus med lyftkran. Vid behov av större kran, krav från myndigheter för särskilda tillstånd eller om byggarbetsplatsen är svåråtkomlig där till exempel en omlastningsbil behövs tillkommer alla kostnader över 12 000 kr. Vid offert/avtal görs alltid en första lyftkransbedömning där en beräknad lyftkranskostnad tas fram. Lyftkransbedömningen/specifikationen bifogas sedan som en bilaga till huvudavtalet.
Innan produktionsmötet görs en kontroll på plats av lyftkransföretaget. Om annan bedömning görs gällande kranstorlek eller om extra utrustning krävs för att lyftet ska kunna utföras uppdateras offerten. Eventuella tillkommande kostnader gås igenom under produktionsmötet. Fakturan för krankostnaden faktureras kunden och ska betalas i samband med leveransfakturan. Eventuella tillkommande krankostnader jämfört med kranofferten faktureras till kund i samband med slutfakturan.
Tänk på att ha en reservbudget på ca 20 000 – 40 000 kr inkl. moms om exempelvis en större kran, kör-plåtar eller specifika tillstånd krävs som inte har kunnat kontrollerats eller om förutsättningarna förändrats efter att lyftkranskontrollen gjordes.
Huset är försäkrat genom Husverket från att huset lämnar fabriken till att huset lyfts på plats på den förberedda grunden. Huset övergår till kundens egendom när huset har avlämnats. Det innebär att kunden skall försäkra huset vid leveransdagen. Vid leveransdagen skall även kunden skriva på ett leveransprotokoll.
Montering Våra egna montörer från Husverket finns på plats vid leveransdagen och placerar modulen/modulerna på plats på den förberedda grunden. Därefter monteras hängrännor, stuprör och övriga kvarvarande moment invändigt samt utvändigt tills huset är helt färdigmonterat.
Slutkontroll/besiktning En slutkontroll/besiktning kommer att utföras av Husverkets byggledare tillsammans med dig där ni går igenom huset i sin helhet för att säkerställa att huset uppfyller alla kvalitetspunkter. Om anmärkningar på huset uppmärksammas försöker vi (om möjligt) åtgärda anmärkningspunkterna direkt. Om material behöver beställas eller att det ej går att avhjälpa anmärkningen direkt så är Husverket skyldig att åtgärda anmärkningen enligt avtal.
Inkoppling och driftsättning Inkoppling av EL och VA skall ombesörjas och färdigställas enligt avtal.
Påkoppling, driftsättning samt isolationstest på hela el-anläggningen utförs ofta inom en till två veckor efter leverans. Arbetet utförs av en elinstallatör som är behörig och är registrerad och godkänd hos elsäkerhetsverket i Sverige.
Påkoppling, driftsättning, kontroll och provtryckning av vatten och avloppssystemet utförs normalt efter en till två veckor efter leverans. Arbetet utförs av en VVS-firma som är certifierad i Sverige.
Städning och sophantering I alla våra hus ingår grovstädning. Finstädning kommer behövas efter slutleverans. Sophantering ombesörjes av kund men kan beställas till som en extra tjänst om så önskas.
Slutbesked När samtliga arbeten är färdiga tas en egenkontroll på arbetet fram av respektive entreprenad och samlas in av kontrollansvarig, leverantörens projektledare eller byggherren beroende på vad som är avtalat. Den ansvarige skickar sedan in eventuell kontrollplan, egenkontroller och övriga efterfrågade handlingar till kommunen. Normalt brukar det ta ca 4–6 veckor att erhålla ett slutbesked. Efter mottagandet är det möjligt att flytta in och ta huset i bruk.
Projektavstämning När projektet och vårt åtagande som leverantör är slutfört sker en avstämning med er säljande projektledare och er projektledare för bygg och entreprenad. Tanken med denna avstämning är att gå genom projektet i sin helhet. I ett byggprojekt är det sällan en rak väg och vi som leverantör kan alltid bli bättre, därför är detta samtal väldigt viktigt för oss.
Om man kan tänka sig att bli en visningspartner för Husverket så har vi olika paket för detta som vi även går igenom vid detta tillfälle. Det kan till exempel vara att vi får möjlighet att spela in en kortare film där ni som kund visar upp ert fina hus och att vi får lägga upp en video på vår hemsida och sociala medier.
Det finns även möjlighet att bli en huvudambassadör för Husverket och agera visningsvärd och visa upp sitt hus för nya intressenter. Om det finns intresse för detta så tas ett konkret samarbetsavtal fram för detta.

 

Har du frågor och vill ha svar?


Vi hjälper dig, tveka inte på att höra av dig!

Vi förstår att detta kan vara mycket information att ta in och speciellt om man inte är så insatt i hur en byggprocess fungerar. Vi tar gärna på oss hela ansvaret.
Vi är bara ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig att komma vidare och svara på alla tänkbara frågor.
Post Besöksadress:
Munforsplan 37
123 47 Farsta
Stockholms län
Tel växel: 08-38 43 80
Email: info@husverket.se
www.husverket.se

Visningshus

Vill du titta på ett av våra hus? Hör av dig till oss så bokar vi in en tid för en guidad tur i vårt visningshus som är beläget i anslutning till vårt huvudkontor i södra Stockholm. Här presenterar vi olika husmodeller som vi löpande byter ut. Utöver visningshuset har vi även ett showroom där vårt stora sortiment av tillval, färg- och materialval finns att se.

Bor du inte i Stockholm och vill titta på ett hus på en annan ort? Då kan vi erbjuda visning av visningshus i hela Sverige. Tack vare våra nöjda kunder har vi nu möjlighet att visa upp deras hem för nya potentiella kunder. Våra kunder fick själva denna möjlighet när dom skulle köpa hus av oss och vill nu ge andra samma möjlighet. Väldigt kul med Husverket ambassadörer tycker vi!

Alla ska kunna uppleva våra hus och göra en ärlig bedömning av kvalitén vi står för och träffa våra tidigare kunder.

Kontakta oss för mer information.

Vart finns våra hus?

 • Munkforsplan 37, 123 47 Farsta / Stockholm
 • Stockholm, Älvsjö, Ekerö, Ekerö, Knivsta
 • Norrtälje
 • Göteborg
 • Oskarshamn
 • Tjörn
 • Malmö
 • Lund
 • Höllviken
 • Gotland
 • Ludvika
 • Vemdalen

Listan kan göras lång och uppdateras ständigt. Tveka inte på att höra av er för att boka en visning.

Ett urval utav material och varumärken som används i våra hus.

Totalentreprenad är enkelt!

Väljer du Husverkets totalentreprenad kan du känna dig trygg och luta dig tillbaka. Alla våra hus tillverkas i våra varma fabriker och levereras alltid med hög färdigställande grad. Husen tillverkas inomhus i torr och skyddad miljö och när de lämnar fabriken är alla innerväggar, tak, vatten, el och avlopp färdiga, nästintill helt färdigställda för inflyttning.

Med totalentreprenad tar vi även ansvar för grund- och markarbeten så att du som kund inte behöver fundera över det. Vi lyfter huset på den förberedda grundkonstruktionen med lyftkran och kopplar in vatten, avlopp och el, som förberetts innan leverans av Husverket. Nedan kan du se vad som ingår i en totalentreprenad förutom huset vilket levereras enligt slutlig beställning.

 

Vad ingår i entreprenaden?

Personlig projektledare
Bygganmälan/Bygglovshantering
Hjälper till med sakkunniga vid särskilda krav från kommunen
Kontrollera kranplats och ta ansvar
Tomtbesök med kund och entreprenörer (hus från 50 kvm)
Byggstartsmöte (hus från 50 kvm)
Planering av rör och kulvert samt 30 meters ingrävning av vatten, el och avlopp från husgrunden
Avsinglad yta 0,5 - 1 meter runt grunden
Montering av grund
Inkoppling av el
Inkoppling av vatten och avlopp
Ansvarsförsäkring
Slutkontroll av certifierad besiktningsman

Har du frågor och vill ha svar?

Vi hjälper dig, tveka inte på att höra av dig!

Tänk på att det är mycket information att ta in för någon som inte är insatt i hur en byggprocess fungerar. Vi tar gärna på oss hela arbetet från start till mål. Det enda du behöver göra är att välja modell och placering på din tomt. Vi levererar villor, fritidshus, attefallshus & friggebodar till hela landet!

Vi är bara ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig att komma vidare och svara på alla tänkbara frågor.

Post & Besöksadress:

Munforsplan 37
123 47 Farsta
Stockholms län

Tel växel: 08-38 43 80
Email: info@husverket.se
www.husverket.se

Visningshus

Vill du titta på något av våra hus? Kontakta oss och boka en tid så ger vi dig en guidad tur i våra visningshus som är belägna i anslutning till vårt huvudkontor i södra Stockholm. Där visar vi olika husmodeller som löpande byts ut. Utöver det har vi även ett showroom där vårt stora sortiment av tillval samt olika färg- och materialval finns att se. Vill du istället titta på ett hus någon annanstans? Vi har flera visningshus utspridda i landet, kontakta oss för mer information.

Vart finns våra hus?

 • Munkforsplan 37, 123 47 Farsta / Stockholm
 • Göteborg
 • Malmö
 • Ludvika
Standard och tillval från ledande leverantörer